Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Bučn’ce 2017 v Šentjurju (foto)


Že 11. leto zapored se je v Šentjurju odvil dogodek pod imenom “Bučn’ce”, katerega rdeča nit so bile buče, bučni izdelki ter predstavitev aktivnosti lokalnih kmetij, šol, različnih društev in posameznikov. 

Lokalni časopis Šentjurčan je v sodelovanju z RA Kozjansko – Enoto Ljudske univerze Šentjur s prireditvijo, namenjeno turistični promociji občine Šentjur in predstavitvi domačih obrti, privabil obiskovalce z vseh vetrov.

Stojnice so se šibile pod ponudbo domačih kulinaričnih jedi in izdelkov narejenih izpod rok ustvarjalnih krajanov. Obiskovalci so lahko kupili izdelke in se seznanili z aktivnostmi različnih društev, šol ali posameznikov.

bucnce01

Nagradili naj stojnici in največjo, najdaljšo ter najtežjo bučo 

Ocenjevalna komisija je tekom dneva obiskovala stojnice in ocenjevala vsebino in angažiranost ponudnikov ter ob koncu prireditve podelila dve nagradi za naj stojnici; prejeli so jih Tatjana Krejan Košan in družina Užmah z izdelki Lun.

Nagrade za največjo, najdaljšo in najtežjo bučo so tokrat prešle v roke Janeza Leskovška, Jerneja Hebarja in Srečka Zupanca.

Posebna nagrada za gostoljubje pa je bila dodeljena članom PGD Dobje, ki so za vse obiskovalce ponujali golaž.

bucnce12

Lepo vreme, pester spremljevalni program in dobra družba so prispevali k lepo preživetemu dopoldnevu in poskrbeli, da tovrstna že 11. izpeljana prireditev ostaja tradicija.

Več utrinkov s prireditve najdete v fotogaleriji.

Tina Fajs

pivo-fest-osn