Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

3. pravi čili fest v Šmarju pri Jelšah 2017 (foto, video)


Če vse poti ponavadi vodijo v Rim, so tokrat, na dan Čili festivala vodile v Šmarje pri Jelšah. Vsi ljubitelji pikantnega in tudi tisti, ki pikantno marajo nekoliko manj, so prišli na svoj račun s poskušanjem čili hrane, pijače ter zabavanjem ob poslušanju dobrih ritmov in ogledom različnih tekmovanj.

zmagovalci_chilli
Sonce, bogata kulinarična ponudba in odlično vzdušje so tudi tokrat privabile obiskovalce iz vseh vetrov. Po besedah organizatorja, Matica Vizjaka, se je na tržnicah predstavilo 32 ponudnikov pikantne in nepikantne hrane, poskrbljeno je bilo za varstvo otrok, potekala pa so tudi tekmovanja; prvo se je zvrstilo že v dopoldanskem času, in sicer državno prvenstvo za Hudičev kotel. Tekmovanja v kuhanju tradicionalne teksaške jedi, chilli con carne, se je udeležilo deset ekip, najboljše tri so prejele pokal.

Sledila je novost letošnjega festivala, nastop skupine Mariachi fiesta en jalisco, ki je z latinskimi ritmi ogrela obiskovalce.

789Udeleženci festivala pa so se lahko ogreli tudi s čili pivom ali vinom, slednjega so lahko preizkusili v vinski kleti Šmarje pri Jelšah, kjer je potekala degustacija županovega vina, z županom, Stankom Šketom.

Med stojnicami, ki so se predstavljale je bilo letos zaslediti tudi na novo ustanovljen Zavod za turizem, šport in mladino Šmarje.

Vsi, ki ste bili že poprejšnja leta na tovrstnem festivalu, se zagotovo še dobro spominjate najbolj atraktivnega tekmovanja, kdo poje najbolj pekoč čili.

Pravila so bila jasna; tekmovalci so morali, preden so čili pogoltnili, le tega eno minuto žvečiti. Kdor je to storil prej ali med tekmovanjem popil mleko, je bil izločen. Izmed desetih tekmovalcev sta stolček zasedli tudi dve tekmovalki nežnejšega spola.

Po desetih izredno pekočih čilijih ter nasmejanemu občinstvu in tekmovalcih, ki jih je zabaval povezovalec programa, Žan Papič, sta na odru za tekmovalce ostala še Nejc in Vesna, ki sta se borila za naslov kralja oz. kraljice čilijev. Naslov si je na koncu priborila Vesna, ki je zmagala že lansko leto in tako dokazala, da nima konkurence v tej disciplini.

13

Čili festival se v Šmarje zopet vrača naslednje leto, ko bodo organizatorji morda predstavili še kakšno novost, ki bo še dodatno popestrila dogajanje. O kakšnih novostih govorimo in kaj so o vzdušju na festivalu povedali obiskovalci ter ostali utrinki pa se nahajajo v spodnjih video insertih in fotogaleriji.

 

Fotogalerija s čili festa

T. Fajs