Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Ljudska univerza Rogaška Slatina vpisuje v novo šolsko leto 2017/2018. Tudi letos pestra ponudba programov in tečajev.


lursNa Ljudski univerzi Rogaška Slatina že potekajo vpisi v novo šolsko leto 2017/2018. V letošnjem letu se lahko vpišete v izobraževanje odraslih v naslednje programe:

OSNOVNA ŠOLA ZA ODRASLE (BREZPLAČNO), BOLNIČAR-NEGOVALEC, GASTRONOMSKE IN HOTELSKE STORITVE, TRGOVEC, PREDŠOLSKA VZGOJA, PREDŠOLSKA VZGOJA – poklicni tečaj, KOZMETIČNI TEHNIK, EKONOMSKI TEHNIK, EKONOMSKI TEHNIK (PTI), GASTRONOMIJA IN TURIZEM, GASTRONOMIJA (PTI), EKONOMSKA GIMNAZIJA, MATURITETNI TEČAJ in (NOVO!!) ZDRAVSTVENA NEGA (PTI) – v sodelovanju s partnersko organizacijo.

Informativno-vpisni dan bo potekal v petek, 22. 9. 2017, ob 16. uri na LU Rogaška Slatina. V Šmarju pri Jelšah bo informativno-vpisni dan v sredo, 27. 9. 2017, ob 16. uri v SSU, Aškerčev trg 24, Šmarje pri Jelšah.

Na Ljudski univerzi se izvajajo tudi BREZPLAČNI tečaji za zaposlene (projekt Pridobivanje temeljnih in poklicnih kompetenc 20016–2019), in sicer se lahko vpišete v naslednje tečaje: ANGLEŠČINA, RUŠČINA, ITALIJANŠČINA, FUNKCIONALNO RAČUNALNIŠTVO, TEDENSKA TELOVADBA.

Vpišete se lahko pa tudi BREZPOSELNI v brezplačne tečaje TUJIH JEZIKOV in RAČUNALNIŠTVA.

Izvajajo pa tudi BREZPLAČEN program učenje SLOVENŠČINE za TUJCE – ZAČETNA INTEGRACIJA PRISELJENCEV. Po končanem tečaju (180 ur) se lahko udeleženci prijavijo na izpit iz slovenščine na osnovni ravni za pridobitev državljanstva. Prvo opravljanje izpita je za tiste, ki so končali tečaj, brezplačno. Izpit iz slovenščine na osnovni ravni bo v petek, 29. 9. 2017, ob 9. uri v prostorih Ljudske univerze Rogaška Slatina.

Nudijo pa tudi brezplačno učno pomoč pri učenju slovenščine za tujce (osnovna šola, srednja šola).

Na Ljudski univerzi Rogaška Slatina poteka tudi Univerza za tretje življenjsko obdobje. Uvodno srečanje bo v sredo, 13. 9. 2017, ob 10. uri v prostorih Ljudske univerze. Tudi letos so udeležencem UTŽO pripravili pester nabor krožkov.

Ljudska univerza Rogaška Slatina ostaja še naprej vodilna izobraževalna organizacija odraslih na območju Obsotelja in Kozjanskega. Zato vabljeni, da se jim pridružite tudi v različnih neformalnih dejavnostih. Ne glede na to, kje smo in s kom smo, znanje vedno spremlja svojega lastnika.

Več informacij lahko pridobite na tel. št. 03 81 82 440 ali 041 415 635 ter na e-naslovu: [email protected]

utzo-kolaz
Člani UTŽO so v preteklem študijskem letu bili zelo kreativni.

tekst in foto: LURS