Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Konjske dirke v Imenem 2017 (foto)


Zadnjo julijsko soboto so na hipodromu v Imenem potekale že tradicionalne konjske dirke, ki so jih kot vsako leto organizirali člani domače konjenice, Konjenice Virštanj Obsotelje.

Dirke je v smiselno in duhovito celoto povezoval Miran Ogrizek, organizatorji pa so izvedli galopske dirke različnih kategorij z bogatim spremljevalnim programom (konjska tombola, srečelov, jahanje ponijev za otroke…). Po končanih dirkah so za veselico poskrbeli člani ansambla Škorpijoni.

konjske_1

Velika športno zabavna prireditev, ki privablja ljubitelje konj iz bližnje in daljne okolice se je začela po 13. uri, ko so na progo prvi stopili poniji in se pomerili v dirki.

V nadaljevanju so se na 1200 metrov pomerili rekreativni konji, in sicer v dveh kategorijah, ki sta najboljše popeljala v finalno dirko, katere sponzor je bila Avtohiša Mlakar.

V nadaljevanju so se na 1400 metrov pomerili slovenski toplokrvni konji, sponzor dirke pa so bile Trgovine Jager, prav tako na 1400 metrov pa so se pomerili še polnokrvni angleški konji, sponzor dirke pa je bila KTI Elektronika.

Tik pred koncem uradnega dela dirk so na progo stopili še polnokrvni konji, ki so se v dirki, katere sponzor so bile Mesnine Žerak, pomerili na 2000 metrov.

konjske_4

Dirke je spremljal tudi bogat spremljevalni program s predstavitvijo vodenega jahanja in voltižiranja, poskrbljeno pa je bilo tudi za poseben šov program. Otroci so se lahko zabavali v ježi konj, poskrbljeno pa je bilo tudi za hrano in pijačo ter odlično zabavo z ansamblom Škorpijoni pozno v noč.

konjske_7

Rezultate dirke  najdete na tej povezavi /klik/, več utrinkov pa si oglejte v fotogaleriji.

K. C.