Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Galopske dirke Imeno 2023


Včerajšnji dan je bil v Obsotelju zaznamovan z galopskimi dirkami, ki jih je na hipodromu v Imenem pripravilo Športno, kulturno, turistično in kmetijsko društvo Virštanj – Obsotelje.

Na 16. tovrstnem dogodku se je v lepem vremenu zbralo polnoštevilno občinstvo, ki je lahko uživalo v dogajanju.


Kot nam sporoča sekretarka dirk, Maja Amon, so Furmani veterani na začetku na prizorišče z dvema kočijama pripeljali predsednika društva Ivana Amona, ki je bil tudi v vlogi uradnega napovedovalca, župana Petra Misjo in glavnega sodnika dirk Tonija Šturma.

Utrinek s prizorišča; foto: Marjan Račnik

Dirke so minile brez padcev in poškodb, prav tako je bila po mnenju jahačem steza odlično pripravljena. Z izjemo šeste dirke, kjer je bil štart ponovljen, so bili štarti dirk izvedeni uspešno. V sedmi in osmi dirki so konji štartali iz štartne naprave, v ostalih dirkah je bil štart izveden z zastavico brez štartne naprave.

Uvrstitve konj so bile znane takoj po vsaki dirki, fotofiniš pa v nobeni ni odločal o zmagi.
Zaradi nepravilne uporabe biča je bil trem jezdecem izrečen opomin .

Med samimi dirkami je bilo poskrbljeno tudi ta spremljevalni program. Družina Šergon, ki skrbi za Rubinov hlevček, je poskrbela, da so obiskovalci lahko zajahali ponije. Prikazali so gledališko predstavo s ponijem o tem, kako nič ni nemogoče oz. da se vse da, če se hoče. Prava paša za oči je bil nastop štirih jahačic s konji v šolski kvadrilji ob glasbi iz Konjeniškega društva Amon tim.

Za zaključek programa je organizator poskrbel za napetost v zadnji dirki. Zmagovalka zadnje dirke je izžrebala srečneža, ki je pravilno napovedal njeno zmago in mu podelila nagrado.

Po zaključku  dirk je ansambel Jug poskrbel, da so lahko zmagovalci v dobrem vzdušju zmago tudi proslavili.

Preverite rezultate: