Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Konjske dirke v Imenem 2019 z bogato udeležbo (foto, video)


Zadnjo julijsko soboto so v Imenem potekale že tradicionalne galopske dirke konj različnih kategorij. Med dirkami je potekal atraktiven spremljevalni program.

Konjenica Virštanj-Obsotelje je bila ustanovljena 1. 9. 2002, danes pa društvo šteje že 70 članov. Glavni namen društva je sodelovanje na športnih, kulturnih in turističnih prireditvah. Znani so predvsem po vsakoletni organizaciji galopskih dirk. Tako so tudi letos priredili že tradicionalne, trinajste Konjske dirke v Imenem. V galopu so se pomerili poniji, hladnokrvni križanci, slovenski toplokrvni konji, arabski in angleški polnokrvni konji. V različnih kategorijah sodelovalo 40 konj z jahači.

konjske_dirke_imeno_00
Konjske dirke v Imenem; Foto: DejC

Konjske dirke v Imenem – rezultati

V najrazburljivejših kategorijah so se jezdeci pomerili na 1.400 metrih. Med polnokrvnimi angleškimi konji je med tremi tekmovalci zmagal Janez Naglič na konju z imenom Unique Pilot iz Velike Britanije. Pri arabskih konjih je največ vzdržljivosti pokazal Fakir Ibn Bukefal, katerega je jezdil Peter Požar. Nagradni sklad za obe disciplini je bil €600, zmagovalec pa je v žep pospravil €350. Med člani Konjenice Virštanj-Obsotelje je konkurenco deklasiral Vojko Narat na Zori.

Dirke je obiskal visok gost, predsednik Direktorata za galop in čistokrvne pasme v Avstriji, Nils Maydell. Tudi župan občine Podčetrtek, Peter Misja, si je prišel pogledat prireditev. Da je vse potekalo po predpisih je skrbel predsednik in izvršni direktor Slovenskega galopskega društva, Toni Šturm.

Za vse rezultate kliknite tukaj.

Spremljevalni program

Prireditev je spremljal bogat spremljevalni program. Tako so se lahko otroci preizkusili v jezdenju, prišla je starodobna kočija, s katero so se obiskovalci lahko zapeljali. Obiskovalci so lahko občudovali mladenke v grajskih oblačilih. Voltežirna ekipa Amon tim je svoje veščine prikazala navdušeni množici. Tudi razstava konj ni manjkala in za vsak je lahko izbral najljubšega. Na srečelovu pa si je srečnež priigral čisto pravega konja.

Seveda je bilo poskrbljeno tudi za hrano in pijačo, po tekmovalnem delu so se obiskovalci lahko zavrteli ob ritmih narodno-zabavne glasbene zasedbe Pajdaši.

Poglejte si še reportažo iz lanskoletne prireditve: Konjske dirke Imeno 2018.

Video-utrinki:

Fotogalerija:

Dejan Cvetanoski

16-smarski-kolesarski-maraton-klik