Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek: gasilsko tekmovanje s praznikom krajevne skupnosti in majsko nočjo 2017 (foto)


V soboto, 20. maja, so v Podčetrtku izpeljali tradicionalno meddruštveno gasilsko tekmovanje za memorial Franca Renierja, zvečer so obeležili praznik KS Podčetrtek, dan pa zaključili s tradicionalno majsko nočjo.

Meddruštveno gasilsko tekmovanje letos privabilo dvanajst ekip

Letos so na meddruštvenem gasilskem tekmovanju sodelovale 4 ženske članske ekipe in 8 moških, vsaka izmed ekip je izvedla dve vaji, štela pa je najboljša izvedba. 

Pred večerno razglasitvijo rezultatov so zbrane nagovorili predsednik PGD Podčetrtek Jernej Kovačič, župan občine Podčetrtek Peter Misja ter predstavniki GZ Šmarje, katerim je bila skupna čestitka vsem sodelujočim ekipam za čas in voljo po udeležbi na tovrstnih tekmovanjih, saj so tudi tekmovanja del izobraževanja, ki vodijo v boljša operativna znanja.

praznik_ks_podcetrtek_2017_2

V ženski konkurenci je pokal za prvo mesto in s tem prehodni pokal šel v roke članic PGD Sveti Štefan, drugo mesto so osvojile članice PGD Lesično – Pilštanj – Zagorje, tretje mesto pa je osvojila ekipa PGD Buče.

V moški konkurenci pa so prvo mesto ter prehodni pokal osvojili člani PGD Sveti Florjan, drugo mesto člani PGD Šmarje, tretje mesto pa člani PGD Škocjan na Dolenjskem, ki so poleg tega prejeli še pokal za najbolj oddaljeno ekipo, ki se je udeležila tekmovanja.

Obeležili praznik KS Podčetrtek in podelili priznanje častni občanki

Kot veleva tradicija, so zvečer izpeljali slavnostno akademijo ob prazniku KS Podčetrtek. Za kulturno-glasbeni program so poskrbeli otroci Vrtca Podčetrtek, učenci OŠ Podčetrtek, zbrane je poleg župana občine Petra Misje nagovoril tudi predsednik KS Podčetrtek Urban Videtič. Uvodoma so “frankofili”, ki delujejo od vodstvom Mihaele Pihler, odpeli slovensko himno. Nato so zaplesali otroci Vrtca Podčetrtek, zapela pa brata Lan in Nik Fajs. 

praznik_ks_podcetrtek_2017_3

Deklamacijo Štiri črne mravljice sta deklamirali Atena Ivačič Kolar in Tea Mavračič, sledil je še en nastop frankofilov ni bratov Fajs, Keni Amon Šumej je krajane seznanila z zgodbo o Beli ženi na podčetrteškem gradu, spremljevalni del uradnega programa pa je s pesmijo zaključila mlada Barbara Gubenšek.

Misja je v nagovoru izpostavil nekaj pridobitev med lanskim letošnjim praznikom KS Podčetrtek in obljubil, da bo do konca mandata zagotovo zaključil s projekti Grad Podčetrtek in Vonarsko jezero.

Tudi Videtič je izpostavil večje dogodke in pridobitve v krajevni skupnosti in zaželel krajanom vse dobro ob prazniku. Ob koncu slovesnosti sta Misja in Videtič predala priznanje častni občanki Anici Kajbi

Majska noč v znamenju podelitve priznanj in pokalov, druženja ter plesa

Zadnje dejanje minule sobote pa je bilo praznovanje majske noči. Slednjo je pričel ansambel Jug, malo preden je padel mrak, pa so podelili priznanja in pokale ekipam, ki so sodelovale na meddruštvenem gasilskem tekmovanju.

Vabljeni k ogledu fotografij!

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”674″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]eH

Foto: Karmen Cvirn in eH

dan-77-polsi-klik