Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prijeten večer so staršem pričarali nastopajoči na proslavi materinskega dne v Podčetrtku


Marec se je poslovil, s tem pa tudi zadnja marčevska prireditev ob materinskem dnevu v naših krajih. Zadnji dan marca so v Občini Podčetrtek prihranili za prisrčno proslavo ob materinskem dnevu, ki so jo predvsem za mame pripravili najmlajši podčetrtški krajani.

Včeraj zvečer je v Večnamenski športni dvorani Podčetrtek odmeval otroški smeh in petje, saj so odrski parket zavzeli otroci vrtca Podčetrtek, učenci osnovne šole Podčetrtek in otroški pevski zbor OŠ Podčetrtek. Pridružili so se jim tudi plesalci, mladi violinisti, glasbenici in harmonikar Vid.

Ne le mamicam,  otroci so prijeten petkov večer pričarali še očetom in ostalim sorodnikom, učiteljicam in drugim obiskovalcem.

Proslavo so povezovale šestošolke OŠ Podčetrtek Alja, Ana, Neja in Zala. Proslave se je udeležil tudi župan občine Podčetrtek Peter Misja, ravnateljica Sonja Švajger, podpredsednica Krajevne skupnosti Podčetrtek Mojca Drofenik in predsednik KS Podčetrtek Urban Videtič.

Podpredsednica KS Početrtek, Mojca Drofenik, župan Peter Misja, ravnateljica Sonja Švajger in predsednik KS Podčetrtek, Urban Videtič (foto: Kozjansko.info).

Župan Peter Misja ni skrival nasmeška ob številnem obisku in dejal: »V imenu občinskega sveta in uprave vas lepo pozdravljam in se zahvaljujem KS Podčetrtek, osnovni šoli in vsem, ki ste sooblikovali današnjo prireditev. Letošnji marec je bil poln prijetnih prireditev. Lepo je videti nasmejane nastopajoče otroke, saj če so srečni otroci, ste srečni tudi vi, starši. Če se družine dopolnjujejo in so srečne, je posledično tako tudi v naši krajevni skupnosti. Drage mame, gospe in žene, sreča doma je največkrat v vaših rokah. Iskrena hvala za vaše delo, pa tudi moškim, ki ste praznovali ta mesec. Želim si, da boste vedno srečni in slišani, ne le v mesecu marcu.«

Njegovim besedam se je pridružila podpredsednica KS Podčetrtek, Mojca Drofenik, ki pravi: »Današnji dogodek se bo zapisal med mnoge lepe spomine Podčetrtka, zato se za izvedbo prireditve in sodelovanje zahvaljujem ravnateljici šole, Sonji Švajger. Danes smo lahko vsi ponosni na podmladek, ki nam je pričaral prelep večer. Na mladih svet stoji, zato se za prihodnost v Podčetrtku, kot kaže, ni treba bati.«

S šopkom rož je v imenu KS Podčetrtek izkazala hvaležnost ravnateljici, mladim povezovalkam programa za pogum in srčen nastop ter Veroniki Kajba za vedno čudovito napisan povezovalni program. Predsednik KS Urban Videtič se je podpredsednici za organizacijo dogodka prav tako zahvalil s šopkom rož.

Najmlajši so plesali, peli, recitirali in igrali (foto: Kozjansko.info).

Ravnateljica Sonja Švajger je za konec dodala: »Danes sta v sodelovanju s KS naša šola in vrtec v znak hvaležnosti mamam in očetom pripravila kulturni program. Učenci in najmlajši se z njo zahvaljujejo za vse dobro, kar zanje počnete vsak dan. Dragi nastopajoči in mentorji, hvala za prisrčen program in hvala KS Podčetrtek za organizacijo dogodka. Drage žene in mame, čestitke ob vašem prazniku in ne pozabite, da si lahko naredite praznik vsak dan.«

Po uradnem delu dogodka je sledila sladka pogostitev.