Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Nedeljsko tekmovanje gasilske mladine sredi Podčetrtka


Na prvo oktobrsko nedeljo se je v Podčetrtku odvilo tekmovanje gasilske mladine Gasilske zveze Šmarje pri Jelšah, kjer je nastopilo več kot 50 tekmovalnih enot.

Če ste se preteklo nedeljo mudili po središču Podčetrtka, ste mogoče opazili povečano število gasilcev. Na parkirišču pri tamkajšnji železniški postaji se je namreč pod organizacijo šmarske gasilske zveze in Prostovoljnega gasilskega društva Podčetrtek odvijalo tekmovanje gasilske mladine. Tega se je skupaj udeležilo 54 enot, in sicer 22 enot pionirjev, 8 enot pionirk, 15 enot mladincev in 9 enot mladink.

Mlajši sodelujoči, ki spadajo v kategorijo pionirjev in pionirk, so se pomerili v vaji z vedrovko in štafeti s prenosom vode, za konec pa so izvedli še vajo razvrščanja. Starejši mladinci so prav tako prikazali vajo razvrščanja, njih pa je na tekmovanju čakala še mokra vaja s hidrantom.

Po tekmovanju je sledila razglasitev rezultatov

Po koncu tekmovanja je sledila zaslužena malica in razglasitev rezultatov. V kategoriji pionirjev je na tretje mesto prišla ekipa Šentvid pri Grobelnem 2, drugi so bili člani ekipe Pristava pri Mestinju, prvi pa pionirji iz Svetega Štefana. Med pionirkami so tretje mesto zasedle članice Kristan Vrha, druge so bile Rogatčanke, prve pa članice ekipe Pristava pri Mestinju.

V kategoriji mladincev je na tretjem mestu pristala ekipa iz Svetega Florijana, pred njo je bila ekipa Pristava pri Mestinju, prvi pa so bili člani Steklarna Rogaška Slatina. Med mladinkami so tretje mesto zasedle Podčetrtčanke, druge so bile članice Kristan Vrha, prve pa mladinke iz Svetega Štefana.

Vse sodelujoče ekipe so prejele pisna priznanja, najboljše tri ekipe v posameznih kategorijah pa so prejele medalje in pokale.

Predsednik tekmovalnega odbora je bil poveljnik GZ Šmarje pri Jelšah Primož Škrablin, položaj vodja tekmovanja je zasedel pomočnik poveljnika Janez Plavčak, nadzornik tekmovanja pa je bil regijski poveljnik celjske regije Bojan Hrepevnik. Gasilske tekmovalne discipline so sodili sodniki šmarske gasilske zveze.

Vir foto: FB/PGD Podčetrtek