Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

S praznične tržnice v Rogatcu (foto)


Minulo soboto je v Kulturnem domu Rogatec potekala tradicionalna, že deveta praznična tržnica s stojnicami z izdelki rokodelcev in narave. Dogodek, ki združuje posameznike in društva, že vrsto let potekala pod okriljem Zavoda za kulturo, turizem in razvoj Rogatec, spremlja pa ga bogat kulturni program. Posebnost tržnice v Rogatcu je, da poteka v zaprtem prostoru.

Letos je izdelke in dobrote ponujalo 20 ponudnikov iz vse Slovenije. Obiskovalcem so ponujali domače pekovske izdelke, bio produkte, lesene in čebelarske produkte, pletene izdelke, šale, kape, rokavice, nogavice, preproge, voščilnice in drugo. Za najmlajše so organizatorji poskrbeli z brezplačno delavnico. 

praznicna_trznica_rogatec_2

Program so soustvarjali Otroški pevski zbor VIZ OŠ Rogatec, Folklorna skupina KD A. Stefanciosa Rogatec, Ljudske pevke Rogatec, učenci Glasbene šole Rogaška Slatina, Društvo žena Rogatec in ZKTR Rogatec. Medse pa so povabili tudi posebne goste in sicer Zavod za razvoj Haloz.

Dogodek je povezovala Nives Brezovnik, ki je med drugim predstavila prav vse razstavljavce in njihovo ponudbo. Istočasno je na dvorcu Strmol vrata odprla razstava Vile Mayer iz Šoštanja.

Po besedah Brezovnikov je osnovni namen tržnice, da lahko izdelke, ki jih ljudje sami izdelujejo, ponudijo za prodajo. 

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na praznični tržnici.

Foto: eH in arhiv Zavoda za kulturo, turizem in razvoj Rogatec

[ngg_images source=”galleries” container_ids=”595″ display_type=”photocrati-nextgen_basic_thumbnails” override_thumbnail_settings=”1″ thumbnail_width=”170″ thumbnail_height=”120″ thumbnail_crop=”1″ images_per_page=”12″ number_of_columns=”4″ ajax_pagination=”1″ show_all_in_lightbox=”0″ use_imagebrowser_effect=”0″ show_slideshow_link=”0″ slideshow_link_text=”[Show slideshow]” ngg_triggers_display=”never” ngg_proofing_display=”0″ is_ecommerce_enabled=”1″ order_by=”pid” order_direction=”ASC” returns=”included” maximum_entity_count=”500″]severine-bozic-polsi