Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Karateisti na domačem parketu v Podčetrtku osvojili 3 zlate, 8 srebrnih in 8 bronastih medalj


karate_kioV soboto, 31. 1. 2015, je domači klub – Karate klub Kozjansko in Obsotelje, organiziral 2. kolo karate lige. Tekmovanje je potekalo v telovadnici OŠ Podčetrtek. Udeležilo se ga je okoli 100 tekmovalcev iz 10 klubov. Po prisrčnem  pozdravu člana domačega kluba Pepija Kladuška je publiko pozdravil še župan občine Peter Misja. S tem  je odprl tekmovanje, ob tem pa vse navzoče obiskovalce povabil, da se še kdaj vrnejo v  Podčetrtek in tam preživijo  kakšen dan počitnic.

Ob predstavitvi klubov in tekmovalcev je na tatami stopilo kar 17 članov domačega kluba. Pomerili so se v katah in športnih borbah. Otroci, ki so tekmovali, so pokazali kako so skozi treninge pridobili občutek za sodelovanje v skupini, timski duh, predvsem pa odgovorno prevzeli vsak svojo vlogo.  Nekaterim je bila namenjena tudi športna sreča, drugim malo manj. Zagotovo pa smo v klubu ponosni prav na vse nastopajoče tekmovalce, posebne čestitke pa tistim, ki so na tekmi doživeli ognjeni krst.

V katah so nastopili Luka Bele, ki je v kategoriji malčki dosegel prvo mesto, v starejši kategoriji mlajši pa stopil na drugo stopničko.  Špela Virant se je z sotekmovalkami pomerila v kategoriji mlajše deklice in osvojila drugo mesto. Prav tako je na drugi stopnički v kategoriji mlajše stala še druga tekmovalka domačega kluba v katah Sara Skubi, v višji kategoriji mlajše deklice pa je zasedla tretje mesto. Med mlajšimi je nastopil Patrik Završek in osvojil odlično 2.mesto. Med dečki so nastopili še  Gregor Virant, ki je dosegel  3. mesto v kategoriji starejši dečki, prav tako tretje mesto je v kategoriji mlajši dečki dosegel Žan Stančin, med kadeti je Janez Petauer tekmovanje končal na odličnem drugem mestu. V katah je nastopil tudi Uroš Sevšek, ki pa ni osvojil vidnejše uvrstitve. Kataši  z rednimi intenzivnimi treningi  razvijajo ravnotežje, odzivnost, pridobivajo na moči, hitrosti in koordinacijo.

Prav tako so domačini lahko zadovoljni z rezultati tekmovalcev v borbah. Samozavestno in z veliko mero borbenega duha so na tatami stopile deklice Ana Marija Petauer, ki je v kategoriji mlajše deklice zasedla odlično prvo mesto, zraven nje, na tretjem mestu, pa je stala njena klubska sotekmovalka Maja Petauer. Petauer Zala je v kategoriji kadetinj osvojila tretje mesto. Najmlajši domači tekmovalec Jakob Žumer si je v kategoriji najmlajši priboril tretje mesto. V kategoriji mlajši dečki so nastopili Timotej Jordan, ki je premaga vso konkurenco in osvojil prvo mesto, njegova klubski sotekmovalec pa je stal stopnički pod njim Žan Luka Lesnik. V kategoriji do 33 kg je bil Aleksej Godler tretji. V kategoriji mlajši dečki do 40 kg je Gregor Virant osvojil 2. mesto. Slednji je prikazal res velik borbeni duh in »lovil« nasprotnika po celem borišču. Mu je pa zaradi še potrebnih izkušenj malce zmanjkalo za osvojeno prvo mesto.  Med kadeti sta nastopila dva borca in sicer Matic Petauer, ki je stopil na drugo stopničko, stopničko pod njim pa še Aleks Stančin.

K uspehom domačih tekmovalcev so zagotovo pripomogli tudi vodje skupine Eva Petauer, Anja Rajgl, Jan Hartl, Bor Hartl in Andrej Hartl, ki se jim domači organizatorji za pomoč lepo zahvaljujejo. Prav tako gre zahvala članu kluba Zlatku Žumru za morebitno nudenje zdravniške oskrbe. Zahvala gre tudi vsem ostalim, ki niso omenjeni vendar so prispevali velik delež k organizaciji omenjenega tekmovanja.

Če strokovnjaki pravijo, da je bil karate razvit zato, da posameznika tako telesno kot umsko pripravi na vse izzive v življenju, vzpostavi telesno in duševno ravnovesje, zagotovi vsestranski motorični razvoj, krepi socializacijo, potem so v karate klubih zagotovo na pravi poti, da pomagajo otrokom zagotavljati optimalne pogoje za njihov razvoj.

Pripravil: Miha Romih, glavni trener

Foto: Miha Romih