Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Jedrčev sejem v Podčetrtku 2015 (foto)


jedrcev_sejem_1Jedrčev sejem v Podčetrtku je poleg bogate ponudbe znanilec prihajajoče pomladi. Tradicionalni sejem, ki vrsto let poteka pod okriljem TIC Podčetrtek, je poimenovan po zavetnici sv. Jedrt (zavetnica bolnišnic, popotnikov in romarjev, vdov in revežev, poljskih in travniških sadežev, romarjev in popotnikov,…). Kakor pretekla leta, je tudi tokrat privabil skoraj 80 različnih ponudnikov in številne obiskovalce.

Sv. Jedrt, ki goduje 17. marca, varuje kmeta pred nadlogami poljskih in vrtnih miši. Štejemo jo med svetnice, ki jih je slovensko ljudstvo že zgodaj vzljubilo, jih častilo in se jim priporočalo. Njen god so praznovali kot pomemben dan in zelo zaupali v njeno priprošnjo. Ta domačnost sv. Jedrt pri nas je še toliko bolj zanimiva, ker je bila njena domovina Belgija in je živela v času, ko smo se Slovenci že naselili v sedanji domovini, nismo pa še sprejeli krščanstva.

jedrcev_sejem_2

Vse daljši dnevi vrtičkarje in kmetovalce pogosteje vabijo k delu, tradicionalni Jedrčev sejem, ki se vsako leto od zgodnjih jutranjih ur odvija v Podčetrtku, je kot naročen za nabavo številnih pripomočkov, sadik ter ostalih domačih produktov. Seveda gre za enega izmed številnih sejmov, ki se na Kozjanskem in Obsotelju odvijajo v tem času. Jedrčevemu sejmu namreč v bližnji prihodnosti, že konec tega tedna, sledita kmetijski sejem v Šmarju pri Jelšah in Jožefov sejem v Bistrici ob Sotli.

jedrcev_sejem_3

So pa vsako leto obiskovalci deležni široke ponudbe domačih pridelkov in izdelkov, sadik, suhe robe, raznih pripomočkov za delo, suhomesnatih dobrot, oblačil in čevljev, medu in olja ter ostale številne domače proizvode. Poleg domačih kupcev so si tudi tokrat ponudbo ogledali in nakupili domači in tuji gostje iz bližnjih Term Olimia.

Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij, posnetih na sejmu.

t/f: eH