Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Od sinoči tudi Rogaška odeta v praznično razsvetljavo (foto)


praznicna_razsvetljava_rogaska_2015_1Sinoči so s prižigom praznične razsvetljave na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini na simbolni način vstopili v praznične dni. Razsvetljavo je tudi letos slavnostno prižgal župan mag. Branko Kidrič, za kulturni program so poskrbeli učenci Glasbene šole Rogaška Slatina.

Občina Rogaška Slatina je tudi letos pripravila novoletno razsvetljavo mesta z energetsko varčnimi in skrbno izbranimi motivi, s čimer seveda želijo ustvariti praznično podobo, ki je v božično-novoletnih dneh še posebej močno obiskano, ne le z domačimi, temveč tudi s številnimi tujimi gosti.

praznicna_razsvetljava_rogaska_2015_2

Tudi letos razsvetljava obsega nekaj sto elementov, od tega okrog 200 kosov svetlobnih okraskov in okoli 4000 metrov svetlobnih verig, sicer pa je mesto okrašeno v okvirih preteklega leta. Svetlobni motivi so nameščeni na okrog 8 km cest in ulic, sprehajalnih poti in trgov.

Ob Pegazovi ploščadi tudi letos stoji preko 30 metrov visoko bogato krašeno drevo – močvirska cipresa. Na njej tudi tokrat gori približno 1300 metrov svetlobnih verig z energetsko varčnimi lučkami, vrh drevesa (na 31 m višine) pa zaključuje velik svetlobni motiv, ki je viden iz vseh delov mesta.

praznicna_razsvetljava_rogaska_2015_3

Zbrane je pred prižigom lučk nagovoril župan mag. Branki Kidrič, ki je med drugim izpostavil nekaj največjih projektov, ki so jih letos uspešno izpeljali. Po prižigu razsvetljave so z glasbeno-kulturnim programom nadaljevali učeni GŠ Rogaška Slatina.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

najboljse-klape-nagradna-polsi-klik