Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rog. Slatini že 12. Miklavžev bazar 2016 z dobrodelno noto (foto in video)


Sobotno dopoldne je Evropsko ploščad v Rog. Slatini obiskal prvi decembrski dobri mož. Miklavževa druščina je bila tudi letos dobrodelna. Zadnje novembrske dni so pridne roke prostovoljcev pripravljale različne izdelke za bazar.

Društvo prostovoljcev za pomoč sočloveku Miklavževa druščina je ponovno zbrani denar namenila socialno šibkim. Tokrat bodo z izkupičkom bazarja pomagali vsem trem osnovnim šolam v Rogaški Slatini, in sicer bodo socialno ogroženim omogočili šolo v naravi.

Margareta Rothmeier Klančnik iz Društva prostovoljcev za pomoč sočlovelu Miklavževa druščina je ob bazarju povedala naslednje:

Miklavževa druščina že 12 let pripravlja Miklavžev bazar, kjer je izkupiček v celoti namenjen sočloveku v stiski. Tudi letos so jim pomagali mnogi prostovoljci in tudi druge organizacije in podjetja. Člani UTŽO-ja so tudi letos pridno pekli pecivo in prispevali svoj delež k dobrodelnosti.

Na Miklavževem bazarju so tudi letos sodelovali člani Univerze za 3. življenjsko obdobje iz Ljudske univerze Rog. Slatina.
Na Miklavževem bazarju so tudi letos sodelovali člani Univerze za 3. življenjsko obdobje iz Ljudske univerze Rog. Slatina.

Nastopil je Otroški cerkveni pevski zbor Biser in Mladinski pevski zbor Žarek, letos bodo prepevali tudi na živih jaslicah v Studenicah.

zbor
Združena cerkvena otroška pevska zbora.

Na Evropski ploščadi je letos s pomočjo Steklarne Rogaška postavljeno tudi umetno drsališče.

Otvoritev drsališča na Evropski ploščadi.
Otvoritev drsališča na Evropski ploščadi.

Ponudba na stojnicah je bila tudi letos pestra, in sicer od palačink, peciva, adventnih venčkov in prazničnih aranžmajev, kuhanega vina in čaja do drugih rokodelskih izdelkov. Program so soustvarjali tudi rogaški tamburaši, skupina Kvarta in skupina Jeannette.

Vabljeni k ogledu galerije fotografij.

f/t/v: jC

manca-polsi