Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Praznični Rogatec 2023: program dogajanja

V Rogatcu se bo praznično dogajanje začelo s slavnostnim prižigom lučk v nedeljo, 3.12. ob 16. uri. Po deževni prvi polovici vikenda se obeta lep, sončen nedeljski dan. Hkrati bodo prižgali tudi prvo svečo na edinstvenem adventnem venčku, ki so ga izdelali sami, v Rokodelskem centru Rogatec.

Steklena plamena, ki sestavljajo adventno svečko so mojstri steklarstva s steklarsko pipo napihali v steklarski delavnici.

V njihovem Rokodelskem centru skozi celotno leto nastane veliko unikatnih izdelkov, ki lahko predstavljajo tudi odlično darilo v prazničnem decembru – tako za vaše najdražje kot za poslovne partnerje. Celotno ponudbo si lahko ogledate njihovi spletni trgovini.

Otroci bodo lahko pisali Božičku!

Občina Rogatec je edina na območju Kozjanskega in Obsotelja, ki se je vključila v projekt Božičkov nabiralnik, kjer otroška pisma potujejo na daljni sever in nanje odgovori Božiček. Vzpostavili ga bodo v nedeljo, ob prižigu lučk.

V Božičkov nabiralnik lahko otroci oddajo pisma svojih želja. Če otroci pisma še niso napisali, bodo to lahko naredili tudi v Rogatcu, v Božičkovi pisarni, kjer se bodo ob pisanju lahko tudi posladkali.

Pisma bodo povsem resnično odpotovala daleč na Laponsko. Božiček jih bo prebral, želje prečesal in otrokom še pred Božičem poslal uradna potrdila s Severnega pola, da je pisma prejel. Družino, ki pisma vsako leto odnese na severni pol in jih osebno preda Božičku, boste lahko spremljali od tudi na FB profilu Mrs.B.Rose – Najlepša otroška potovanja.  Vse o božični zgodbi, ki se ji pridružuje občina Rogatec, ter o pogojih sodelovanja, si lahko preberete na spletni strani www.bozickovnabiralnik.si.
Obisk svetega Miklavža na trgu, 9. 12.

V soboto, 9. 12. 2023, od 16. do 19. ure, bo Trg Rogatec obiskal Miklavž.

Naprej se bo ob 16.30 Miklavževa igrica, nato prihod Sv. Miklavža s spremstvom, ki bo prinesel pozornost za vse otroke.

Trg bodo krasile velike jaslice domačina, umetnika Alojza Grabrovca.

Za glasbeno popestritev bodo poskrbeli: Glasbena šola Rogaška Slatina, harmonikarji
Simona Leskovška, Miklavževi prijatelji.

Na voljo bodo hiške s ponudbo domačih dobrot, rokodelskih izdelkov, hrane in napitkov.

Prihod Božička s konji, 16. 12.

Prihod Božička na trg Rogatec, bo ob 16. uri. V prazničnih hiškah bodo na voljo domače dobrote, praznična darila iz Rokodelskega centra Rogatec, hrana in napitki. Pri dogodku sodelujejo: KK Strmol, Plesna skupina vendarle ne bi bilo KUŠ NIME, učenci VIZ OŠ Rogatec in Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec.

Na ta dan v Rokodelskem centru ob 10 uri organizirajo tudi steklarsko delavnico – pihanje stekla, kjer si s steklarsko pipo napihate svoj stekleni kozarec za sabo in samostojen ogled Dvorca Strmol Rogatec ter ogled Muzeja na prostem Rogatec s peko »žulik« – kruha ob 13. uri.

Praznično dogajanje v Rogatcu tudi vsak konec tedna, od 27.12 pa vsak dan do silvestrovanja

Pri dogajanju sodeluje 27 akterjev iz Občine Rogatec in okolice (društva, klubi, Osnovna šola in vrtec , knjižnica, plesna šola, glasbena šola, Občina Rogatec in Zavod KTR Rogatec, Občina Hum na Sutli, vse Krajevne skupnosti v Občini…)

Me drugim za vas pripravljajo komedijo Mestnega gledališča Ptuj » I love Njofra, koncert najlepših božičnih in novoletnih melodij, koncert mešanega pevskega zbora KD Anton Stefanciosa Rogatec, razstavo jaslic na trgu, koncert tamburašev, … Celoten program dogajanja si lahko ogledate tukaj.

Predzadnji dan starega leta lahko obiščete tudi Vinski sejem, kjer vas bodo zabavali Grešni muzikantje.

 

Veliko silvestrovanje občin Rogatec in Hum na Sutli

Za vaše najmlajše organizirajo otroško silvestrovanje, in sicer 31.12, ob 11.30 v Kulturnem domu Rogatec. Gledališče Smejček bo najprej izvedlo gledališko predstavo Moj prijatelj dobri mož, nato pa bo sledilo rajanje ob čaju in piškotih.

Od 22. ure dalje sledi silvestrovanje na trgu z ansamblom Aplavz. Poskrbljeno bo tudi za hrano in pijačo. Vstop na vse dogodke je brezplačen.

Za vse informacije se lahko obrnete na Zavod za kulturo, turizem in razvoj Rogatec, 03/ 818 62 00, obiščete njihovo spletno stran: www.rogatec.si, ali njihovo Facebook stran: Rogatec.si.