Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pričel se je šmarski Muzejski glasbeni abonma 2016 (foto in video)


mzejski_glasbeni_abonma_2016_masa_but_1Sinoči se je v šmarskem muzeju baroka odvil prvi v sklopu letošnjih koncertov muzejskega glasbenega abonmaja. Na koncertu, naslovljenem Jesenska melanholija, so v svoji sredi gostili vokalistko Mašo But in kontrabasista Luka Benčiča. 

Šmarje pri Jelšah je že drugo sezono bogatejše za prav posebni Muzejski glasbeni abonma, ki je kraju in občini zagotovo dodana kulturna vrednost. V primerjavi z lansko, prvo sezono, letošnja prinaša koncert več. Vsled tega so v šmarski knjižnici, ki z muzejem upravlja, skrbno pripravili izbrano glasbo za širši krog poslušalcev. Letošnji koncertni večeri bodo obarvani z resno glasbo, večerom slovenskih popevk, na svoj račun bodo prišli ljubitelji jazza.

mzejski_glasbeni_abonma_2016_masa_but_2

Obiskovalce sta na prvem abonmajskem večeru razvajala odlična vokalistka Maša But in kontrabasist Luka Benčič. Njunim insertom lahko prisluhnete v posnetku spodaj.

Sicer pa bo v mesecu decembru v Muzeju baroka zazvenela Božična simfonija z domačinko, organistko Petro Bračko. Pestro dogajanje pa se bo nadaljevalo tudi po novem letu, ko bodo na svoj račun prišli še posebej ljubitelji slovenske popevke, pa tudi harmonike, kitare, klarineta in violine, obeta pa se tudi odličen koncert, posvečen slovenskemu kulturnemu prazniku.

Ob vsem tem pa v Muzeju baroka skozi vso sezono obljubljajo še veliko drugih zanimivih dogodkov, ki bodo nagovarjali vse generacije. Spremljate jih lahko v našem koledarju dogodkov.

Foto: Dejan Hribernik

vstopnice-javsnik-polsi