Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Knjižnica Šmarje z enotami in Muzej baroka znova odprti


JZ Knjižnica Šmarje pri Jelšah in njena enote Knjižnice Podčetrtek, Kozje in Bistrica ob Sotli, kakor tudi Muzej Baroka, so znova odprli svoja vrata.

kspj-yt-1V Knjižnici Šmarje pri Jelšah so po omejitvi fizičnih stikov začeli ustvarjati vsebine, s katerimi so toplino in čarobnost prinašali v domove preko spletnih vsebin. Zaživel je Youtube kanal Knjižnice Šmarje pri Jelšah, kjer so do danes objavili 52 video posnetkov, kar je v povprečju več kot eden na dan, in našteli več kot 11.500 ogledov in 530 ur gledanja vsebin. Kot pravijo v knjižnici z ustvarjanjem vsebin seveda nadaljujejo.

Poleg tega so bili skupaj z mentorji različnih krožkov v stikih z uporabniki preko e-pošte, telefonskih pogovorov, socialnih omrežij, tako da so na več načinov zagotavljali najrazličnejše vsebine, omogočili pa so tudi izposoje gradiva po predhodnem naročilu in prevzem ob določenem času. Ko je bila knjižnica zaprta, so omogočali tudi brezplačen vpis, da so lahko vsi, ki so si zaželeli branja, dostopali do e-knjig in drugih e-virov.

Odpiralni časi in protokol izposoje in obiskov

Ker pa se epidemiološko stanje počasi umirja so tudi Knjižnica Šmarje, njene enote in Muzej baroka dočakali odprtje. Tako vnaprejšnja rezervacija gradiva ni več potrebna (še vedno je priporočljiva). Prav tako se o terminu prevzema ni več potrebno dogovoriti v naprej, saj je uveden odpiralni čas:

  • Knjižnica Šmarje je do nadaljnjega odprta od ponedeljka do petka od 8. do 15. ure, v sredo pa od 8. do 18. ure. Izposojevalni pult bo v trenutnih razmerah kar okno knjižnice, ki smo ga poimenovali „Okno v svet knjig”. S tem zagotovimo krajše poti in posledično večjo varnost uporabnikov in zaposlenih.
  • Muzej baroka bo do nadaljnjega odprt od ponedeljka do petka, od 8. do 16. ure. Zunaj tega odpiralnega časa si lahko družine in posamezniki muzej ogledajo po predhodni najavi.
  • Knjižnica Podčetrtek bo odprta ob četrtkih od 9. do 15. ure.
  • Knjižnici Kozje in Lesično bosta delovali po običajnem odpiralnem času.
  • Knjižnica Bistrica ob Sotli bo delovala po običajnem odpiralnem času.

Prost dostop do gradiva zaenkrat še ni mogoč, prav tako čitalniški prostori do nadaljnjega ostajajo zaprti. Obratovanje je organizirano tako, da je čim bolj varno in enostavno za uporabnike. Vrnjene knjige so, preden nadaljujejo svojo pot na knjižne police ali do drugih bralcev, v karanteni teden dni. Zamudnine se ne bodo zaračunavala za obdobje od zaprtja knjižnice do konca meseca maja.