Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Prihaja 2. festival vina in čokolade v Podčetrtku (foto in video)


vino_in_cokolada_2016_1Manj kot mesec dni nas loči od drugega festivala vina in čokolade v Podčetrtku, ki se bo letos odvil v soboto, 7. maja med 9. in 19 uro, pod okriljem Turizma Podčetrtek. Poleg vrhunskih vin in čokoladne, bo drugi festival zaznamoval tudi zanimiv in pester program, ki se bo odvijal do poznih večernih ur, je na novinarski konferenci sporočil organizator.

Letos na festivalu kar 63 razstavljavcev in bogat spremljevalni program
Po besedah  direktorja Turizma Podčetrtek Boštjana Misje je lanski festival izpolnil vsa pričakovanja, tako s strani razstavljavcev, kot obiskovalcev in organizatorjev.

Tako bo letos festivalzdružil 20 razstavljavcev več kot lani, skupno jih bo torej 63. Festival počasi pridobiva predznak mednarodni, saj bo letos prisotnih tudi 5 vinarjev iz Hrvaške. Pričakujejo enkrat več obiskovalcev kot lani, med pet in šest tisoč.

Kakor lani, bo tudi letos festivalsko dogajanje v znamenju degustacij vin in čokolad, otroške čokoladne delavnice, glasbeno-zabavnega programa, kuharskega doživetja, glasbene sladokusce pa bo nagovoril tenorist Janez Lotrič, na odru pa bodo nastopili tudi člani skupine Mi2.

vino_in_cokolada_2016_2

LETOS NEKAJ NOVOSTI

Ena izmed novosti letošnjega festivala bo razstava preš, potekalo bo slikarsko ustvarjanje iz vina in čokolade v art kotičku, prav tako pa bosta dva domača umetnika in rezbarja ustvarjala iz čokolade. Tudi letos bosta podeljena naziva Naj vinska hiša in Naj čokoladnica, po izboru obiskovalcev. Festival bo postregel tudi s predstavitvijo lokalnih posebnosti, obiskovalci bodo lahko zvedeli več o Kozjanskem parku, se posladkali tudi z dobrotami kmečkih žena društva kmetic Ajda, ki imajo v našem prostoru prav posebno mesto.

Tudi tokrat bodo prisotni vinski vitezi slovenskega in evropskega reda, kar je svojevrstna posebnost. Po končanem festivalskem dogajanju se bo tako imenovani »after party« nadaljeval pod prireditvenim šotorom ob dvorani, kjer bo poskrbljeno za odlično kulinarično in gostinsko ponudbo ter za zabavo z ansamblom Zadetek.

Več o namenu festivala in spremljevalnem programu nam je zaupal Boštjan Misja, direktor Turizma Podčetrtek:

Na festivalu bodo že drugič razglasili županovo vino
Tudi letos bodo na festivalu vina in čokolade razglasili županovo vino, ki je po besedah župana Petra Misje že izbrano, vendar pridelovalec vina ostaja še skrivnost. Na novinarski konferenci je Misja “izdal”, da gre za mešano belo zvrst, vrhunsko vino z zelo visoko oceno, ki je bilo izbrano v sklopu ocenjevanja vin društva vinogradnikov Virštanj – Kozjansko.

Ker pa je vino že izbrano, ga bodo že pred samim festivalom ustekleničili v prav posebne steklenice in poskrbeli, da bo na sami razglasitvi odlična ne le vsebina, ampak tudi embalaža letošnjega županovega vina.

Pred kamero smo povabili tudi župana Petra Misjo, ki nam je med drugim povedal, kakšen je pomen festivala za lokalno skupnost, ki je že v osnovi naravnana precej turistično ter o proračunu prireditve in voluntarizmu:

Ciljna skupina festivala vina in čokolade tudi družine
Želja organizatorjev je, da festival postane dogodek za družine, zato bodo v času festivala poskrbeli organiziran prevoz s turističnim vlakcem, ki bo izpred Večnamenske dvorane, torej iz zlatega Podčetrtka, vozil v zlato Olimje. Na poti si moč ogledati Pivovarno in Pivnico Haler ter pokusili posebej za ta dogodek pripravljeno čokoladno pivo. Sledil bo ogled Domačije Amon, Jelenovega Grebena, Samostana Olimje in Čokoladnice Syncerus.

Po izletu se bodo obiskovalci znova vrnili na prizorišče festivala.

Teden dni pred festivalom v Podčetrtku kulinarični teden vina in čokolade
Na festival vina in čokolade pa bodo opozarjali tudi lokalni gostinci, ki bodo teden dni pred festivalom pripravili kulinarični teden vina in čokolade. Za obiskovalce bodo pripravili štirihodni meni s pridihom vina in čokolade, ki bo stal 15 evrov.

vino_in_cokolada_2016_3

Dobrodelna nota 2. Festivala vina in čokolade
2. Festival vina in čokolade pa bo tudi letos imel dobrodelno noto. Ponovno bodo pomagali Metuljem hrabrega srca, kot imenujemo bolnike z bulozno epidermolizo, združene v društvo Debra. Slednje bo izvedlo tek z naslovom »Prehodi kilometer v mojih čevljih«, zbrani denar od teka pa bo namenjen za lepši vsakdan Metuljev hrabrega srca.

Dobrodelnega teka se bo udeležil tudi župan Peter Misja.

Pred kamero smo povabili tudi vodjo prodaje vin Emino in restavracije v Hiši vin Emino Matijo Jagriča, ki nam je zaupal, če in kako se učinki festivala vina in čokolade odražajo tudi na prodaji vin Hiše vin Emino, ki je bila lani rekordna:

Vabljeni torej na festival vina in čokolade, saj si zaslužite le najboljše!

eH