Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

21. Slovenska polka in valček 2016 v Podčetrtku (foto, video)


polka_in_valce_2016_1Sinoči se je v Podčetrtku odvil finale 21. festivala Slovenska polka in valček, kjer se je predstavilo dvanajst ansamblov, skupno torek šest polk in šest valčkov. Poslušalce in gledalce sta najbolj navdušila ansambla Veseli Dolenjci in Naveza, nagrado  za najboljšo skladbo festivala v celoti pa je po mnenju strokovne žirije prejela pesem šentjurskega ansambla Sekstakord V srcu si. Gostitelja večera sta bila Darja Gajšek in Blaž Švab.

Že enaindvajsetič podelili tri nagrade
Slovenska polka in valček že kar nekaj let ostaja eden najeminentnejših in zelo priljubljenih festivalov narodno-zabavne glasbe. Že 21 let poteka pod okriljem RTV Slovenija. Na festivalski prireditvi vsako leto podelijo tri nagrade in sicer dve izbere občinstvo s telefonskim glasovanjem, eno pa strokovna žirija.

Letos je svoje tekmovalne pesmi predstavilo 12 ansamblov in sicer v kategoriji “polka” Veseli Dolenjci (Pazi se na morju), Ansambel Jug (Dober par), Lunca (Zgodba najina), Maj (Frizerski salon), Dolenjski zvoki (Najina jesen) in Mladi korenjaki (Najin poljub). Tekmovalne valčke pa so letos predstavili ansambli Slovenski zvoki (Včasih ljubezen pač mine), Naveza (Če lahko bi me slišala), Zaka’ pa ne (Boš ob meni vse življenje?), Čuki (Lahko noč), Sekstakord (V srcu si) in Hozentregarji (Moja kraljica srca).

polka_in_valce_2016_2

Gledalce najbolj prepričali Veseli Dolenjci in ansambel Naveza, žirijo Sekstakord
Po mnenju gledalcev, ki so glasovali preko telefonov, so si nagrado za najboljšo polko festivala zaslužili Veseli Dolenjci s skladbo Pazi se na morju (avtor besedila Matej Kocjančič, avtor glasbe in priredbe Marjan Turk).

Najboljši valček po mnenju gledalcev so prejeli člani štajersko-koroškega ansambla Naveza z vižo Če lahko bi me slišala (avtorica besedila skladbe Vera Šolinc, avtor glasbe in priredbe Rok Švab.)

Po mnenju žirije, ki so jo sestavljali Smiljan Greif, Janez Dolinar, Irena Vrčkovnik, Slavko Avsenik mlajši in Lado Šurla, pa je nagrado za najboljšo skladbo festivala v celoti prejel ansambel Sekstakord s pesmijo V srcu si (avtor besedila Damjan Pasarič, avtor glasbe in priredbe pa Peter Tovornik).

polka_in_valce_2016_3

Obiskovalce navduševal stan up komik Aleš Novak, večer zaznamoval Alpski kvintet
Letošnji spremljevalni program festivala pa je minil v znamenju 50-letnice delovanja ansambla Alpski kvintet, ki je obiskovalce in gledalce pred televizijskimi zasloni z 10-minutnim valčkom popeljal skozi svojega abrahama.

Med reklamnimi bloki je obiskovalce v dvorani navduševal in zabaval odličen stand up komik Aleš Novak.

polka_in_valce_2016_4

Vabljeni k ogledu galerije fotografij, kjer si lahko ogledate tudi utrinke iz zaodrja.

eH

polovicka_celje_klik