Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Vabimo v kino Šmarje: 4 filmske uspešnice in animirana komedija – brezplačne vstopnice


images_slike3_ured5_smarje_kino-smarje1

V prvi polovici meseca si bomo v moderno opremljenem šmarskem kinu lahko ogledali naslednje filme: Čisto nova zaveza, dramo Carol, znanstveno fantastiko Povezani (Trilogija Razcepljeni), animirano komedijo Roki gre v ring in dramo Sufražetke. Več o slednjih si lahko preberete v nadaljevanju.

Petek, 4. marec 2016, ob 20. uri – Čisto nova zaveza

Poster-CistoNovaLeto: 2015
Država: Bel/Fra/Lux

Filmski žanr: Komedija

Režija: Jaco Van Dormael
Igrajo: Catherine Deneuve, Pili Groyne, Benoit Poelvoorde

Ste vedeli, da Bog živi in da z uporniško hčerko in tečno ženo stanuje v socialnem stanovanju v Bruslju? Norčava belgijska komedija svetopisemsko izročilo postavi povsem na glavo.
Bog obstaja! Živi v Bruslju, a je prava baraba, nemaren do svoje žene in hčerke. O njegovem sinu vemo vse, o njegovi hčerki pa zelo malo. Njeno ime je Ea in ima deset let. Nekega dne se upre svojemu očetu, vdre v njegov računalnik, njen načrt pa ima apokaliptične posledice. Vsem ljudem na svetu bo namreč prek SMS sporočil razkrila natančen datum njihove neizogibne smrti …

Sobota, 5. marec 2016, ob 20. uri – Carol

carol_INT_plakatLeto: 2015
Država: ZDA, VB

Filmski žanr: Drama, romantični

Režija: Todd Haynes
Igrajo: Rooney Mara, Cate Blanchett, Kyle Chandler, Sarah Paulson

Za oskarja nominirani režiser drame Daleč od nebes v filmu, posnetem po priznanem romanu, prikazuje zgodbo iz 50-tih let prejšnjega stoletja o neizbežni ljubezni, soočeni s predsodki in socialnimi razlikami različnih stanov družbe. Mlada Theresa dela kot blagajničarka v newyorški veleblagovnici in sanja o lepšem življenju, dokler ne spozna premožne in zapeljive Carol. Ta životari v zakonu brez ljubezni, toda že prvo srečanje s Thereso v njej vnovič obudi upanje v lepše življenje. Njuno prijateljstvo se počasi spreminja v iskreno ljubezen, toda Carolin ljubosumni mož ne prenese ponižanja in v čustveno izsiljevanje vplete njuno hčerko.

Petek, 11. marec 2016, ob 20. uri – Trilogija Razcepljeni: Povezani

ALLEGIANT_FINAL_223x324Leto: 2016
Država: ZDA

Filmski žanr: Znanstvena fantastika, Drama

Režija: Robert Schwentke
Igrajo: Shailene Woodley, Theo James, Ansel Elgort, Miles Teller

Ko Tris spozna, da je bila družba, v katero je verjela, uničena zaradi nasilja in želje po moči, se skupaj s Tobiasom odloči poiskati meje sveta, ki ga ne pozna. Njuna nova spoznanja bodo ponovno prisilila Tris, da se sooči z nepredvidljivostjo človeške narave, pa tudi sama s seboj. Medtem se pa morata Tris in Tobias sprijazniti tudi z dejstvom, da se je njun položaj v družbi spremenil, in da tisti, ki so bili nekoč priviligirani, sedaj to niso več.

Petek, 12. marec 2016, ob 10. uri – Roki gre v ring

_56a262bf12379_sLeto: 2015
Država: Mehika

Filmski žanr: Animirani, Komedija, Družinski

Režija: Ryan Coog Gabriel Riva Palacio Alatriste, Rodolfo Riva-Palacio Alatristeler

Mladi petelin Roki odrašča na majhni kmetiji, toda bolj kot običajni petelinji opravki, ga zanima boksanje. Prepričan je, da se bo nekoč lahko spopadel s pravimi petelinjimi borci, želja pa se mu nenadejano uresniči, ko njegovo kmetijo ogrozi lakomni bogataš. Da bi zbral dovolj denarja in rešil kmetijo, se Toto odloči udeležiti boksarskega tekmovanja. Pred tem ga morajo živalski prijatelji naučiti, kako naj v sebi prebudi pravo živalsko naravo, potrebno za enakovreden spopad z izkušenimi bojevniki.

Petek, 12. marec 2016, ob 20. uri – Sufražetke

film-l12174-1-SufrazetkeLeto: 2015
Država: Velika Britanija

Filmski žanr: Drama

Režija: Sarah Gavron
Igrajo: Carey Mulligan, Helena Bonham Carter, Meryl Streep, Ben Whishaw, Romola Garai, Brendan Gleeson, Anne-Marie Duff, Adam Nagaitis

Politična drama se osredotoča na žensko gibanje sufražetk v poznem 19. stoletju. Emmeline Pankhurst je vodja gibanja. Ta je ustanovila skupino, nekaj časa preživela v zaporu zaradi napada na policista ter igrala veliko vlogo pri Representation of the People Act iz leta 1918, ki je reformiral volilni sistem. Umrla je nekaj tednov pred potrditvijo volilne pravice za ženske, starejše od 21 let.

K. S.

S KOZJANSKO.INFO V KINO ŠMARJE BREZPLAČNO:

Brezplačno (za cekine) ponujamo po 8 stopnic za filme po izboru v kinu Šmarje.

Za naročilo brezplačnih vstopnic za kino Šmarje kliknite tukaj:

kino_smarje_polovicka