Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Podčetrtku občinski svetniki zasedali še zadnjič v tem letu (video)


zadnja_seja_podčetrtek_2015_1Leto, ki se približuje koncu, je bilo pestro in polno dogajanja na številnih področjih. Tudi v občini Podčetrtek, kjer so se tudi letos zvrstili številni dogodki in srečanja, pa tudi dogodki, ki so še kako zaznamovali letošnje leto. Poleg številnih odprtij (ceste in kolesarske steze), je letošnje leto nedvomno zaznamovala begunska kriza in 

Sprejeli proračun za prihodnje leto 
Svetniki na 9. redni seji, ki je potekala 27. novembra, sprejeli proračun za prihodnje leto in nove cene programov vrtca, kar so potrdili soglasno. Proračun oz. predvideni prihodki bodo v naslednjem letu tako znašali dobre 3,5 milijone evrov, odhodki pa nekaj manj kot 3,6 milijone evrov. Zadolževanje v prihodnjem letu ni predvideno. Ob tem je župan Peter Misja povedal, da je tudi v prihodnjem letu načrtujejo številne projekte, med njimi največjega, Vonarsko jezero.

Na seji pa so svetniki potrdili tudi spremembe pravilnika o plačah in plačilih občinskih funkcionarjev in nagradah članov delovnih teles občinskega sveta in članov drugih občinskih organov. Predsednika dveh največjih Krajevnih skupnosti bosta po novem prejela po 1,5 povprečne plače, ostali pa po eno.

zadnja_seja_podčetrtek_2015_2

Za programe športa bodo v naslednjem letu namenili nekaj manj kot 158.000 evrov, vrednost točk za izračun nadomestila za uporabo stavbnega zemljišča prihodnje leto ostaja enaka letošnji in sicer 0,06 evra. Ostaja pa tudi enaka višina denarne pomoči za novorojence – 250 evrov za vsakega novorojenca.

S 1. decembrom nove cene programov vrtca
S 1. decembrom 2015 pa se je v Podčetrtku spremenila cena vrtca. Spremembo cene je na seji predstavil ravnatelj Vrtca in OŠ Podčetrtek mag. Darko Pepevnik. V primerjavi s takrat veljavnimi cenami se je za 1. starostno obdobje cena povišala za dobrih 7 odstotkov, za 2. starostno obdobje za 14, za kombiniran oddelek pa nekaj manj kot 12 odstotkov.

Pepevnik je pojasnil, da so se za povišanje cen programov vrtca odločili zaradi ponovnega upoštevanja nazivov in plačnih razredov, kar so sindikati pred kratkim dosegli. Prisluhnete mu lahko v spodnjem video posnetku:

Je pa župan ob tem pojasnil, da je bila cena programov vrtca v občini Podčetrtek med nižjimi v Sloveniji. Večje plače pa pomenijo tudi večji strošek Občin, dvig bo po besedah Misje v povprečju znašal 5 odstotkov oz. dodatnih 20.000 evrov v proračunu za prihodnje leto.

Sprejeli sklep, s katerim izražajo ogorčenje nad odnosom države do občin
Na pobudo skupnosti občin so svetniki v Podčetrtku tudi sprejeli sklep, s katerim izražajo ogorčenje nad odnosom do občin. Vlada je namreč povečala stroške delovanja občin, v pogajanjih pa občine niso uspele prepričati ministra Mramorja o višji povprečnini.

Sam sklep občinam veliko ne bo prinesel, župani pa napovedujejo dejanja, kot so zamiki plačil, plačil javnim zavodom ipd., kar gre sicer na breme ljudi, a s tem želijo občine povedati, da se jim neupravičeno jemlje.

zadnja_seja_podčetrtek_2015_3

Sicer pa je župan ob koncu povedal, da je bilo leto 2015 izredno uspešno leto, beležili so rekordno število turističnih nočitev in sicer blizu 400.000. Zadnji letošnji občinski seji je sledilo druženje.

V spodnjem video posnetku lahko prisluhnete županu Petru Misji, ki je med drugim več povedal o proračunu, povišanju cen vrtca in načrtih za prihodnje leto.

eH

polovicka_celje_klik