Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarska knjižnica odslej energetsko varčnejša (foto in video)


energetska_sanacija_knjiznica_smarje_1V četrtek je v šmarskem kulturnem domu potekala slovesnost ob končanju zadnje, tretje etape investicij v zadnjih treh letih, energetske obnove knjižnice. Pri ogrevanju bodo tako prihranili okoli 40 odstotkov energije.

Knjižnica je po energetski sanaciji dobila novo fasado, 30 novih oken, izolirano podstrešje in 570 m²nove strešne kritine. Vrednost naložbe, ki bo poleg energetske varčnosti zagotovila tudi manj hrupa iz okolja, znaša približno 130.000 evrov.

Občina za obnovo pridobila evropski denar
Občina Šmarje pri Jelšah je na razpisu Energetska sanacija javnih stavb uspešno pridobila evropska sredstva, ki znašajo dobrih 70 tisočakov, preostanek bo iz občinskega proračuna. Knjižnica je zamenjavo dveh zunanjih oken, odvod kondenzata klimatskih naprav in prezračevanje serverja zagotovila iz sredstev amortizacije.

energetska_sanacija_knjiznica_smarje_2

 

Na slovesnosti sta zbrane nagovorila šmarski župan Stanko Šket in direktor Knjižnica Šmarje pri Jelšah Jože Čakš. V kulturno-glasbenem programu so nastopili člani študijskega krožka.

Odprtje energetsko obnovljene knjižnice so pospremili s posebnim presenečenjem, pročelje knjižnice je zažarelo v različnih barvah.

energetska_sanacija_knjiznica_smarje_3

Pred kamero smo povabili direktorja šmarske knjižnice Jožeta Čakša, ki je podrobneje predstavil investicijo. Vabljeni tudi k ogledu galerije fotografij, posnetih na dogodku.

eH

kino_smarje_polovicka