Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

1. pravi čili festival v Šmarju pri Jelšah (foto, video)


1-cili_fest (28) (Kopiraj)Minulo nedeljo se je v Šmarju odvil 1. pravi čili festival v Sloveniji, ki je postregel z bogato kulinarično ponudbo pikantne in nepikantne hrane ter tekmovanjem za zlati Habanero. 

Festival je v Šmarje privabil izredno veliko gostov iz različnih koncev Slovenije. Pikantne stojnice so ponudile različne pikantne omake, sire, sveče čilije in pripravljeno hrano, ki so si jo lahko privoščili na samem kraju dogajanja.

Organizator Matic Vizjak in njegova ekipa so s samim potekom festivala več kot zadovoljni, obljubljajo pa tudi njegovo ponovitev v naslednjem letu. Dogajanje je povezoval šmarski stand-up komik Aleš Novak, ki je poskrbel za dobro dozo smeha.

V tekmovanju, kdo bo pojedel najbolj pekoč čili, so prišli do zmagovalca z žrebom, saj je kar 14 tekmovalcev od skupnih 30 prišlo do samega konca tekmovanja. Imenovani zmagovalci prvega državnega prvenstva so Robi Petek iz Sladke Gore s prvim mestom, na drugem mestu Sašo Križman iz Maribora in na tretjem mestu je Ljubljančan Andrej Mihelič. Tekmovanja so se udeležile tudi tri predstavnice ženskega spola, ki so prav tako prišle do zadnjega čilija. Sonja Gobec iz Rogaške Slatine je z žrebom postala Kraljica čilija. 1-cili_fest (182) (Kopiraj)1-cili_fest (218) (Kopiraj)1-cili_fest (170) (Kopiraj)


Več fotografij si lahko ogledate v naši bogati fotogaleriji:

t/f/v: ŠR

polsi-stand-up-klik