Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Večer argentinskega tanga s Juanom Vasletom v cerkvi Sv. Roka (foto, video)


DSC02384Preteklo soboto so zbrani v cerkvi Sv. Roka v Šmarju pri Jelšah v okviru Rokovega poletja 2015 lahko prisluhnili baritonistu Juanu Vasleju, ki je zbranim prepeval južnoameriške in slovenske pesmi.

Juan Vasle se je rodil v Buenos Airesu v Argentini. Pevsko diplomo si je pridobil na Visokem inštitutu za umetnost in gledališča Colon v Buenos Airesu, kjer je nastopal kot solist. Leta 1988 je bil tudi finalist na ameriškem Mednarodnem pevskem tekmovanju v Filadelfiji, od leta 1990 pa je član ansambla Ljubljanske opere SNG. Poznan je predvsem po svojih basovskih vlogah, kot na primer Zaharija, Lindorf, Miracle, don Alfonso, Ferrado, don Basilo, Martin Krpan in mnogih drugih. Decembra leta 2010 je prejel Betettovo nagrado za umetniške dosežke na področju poustvarjalne glasbene umetnosti. Pohvali se lahko s kar šestimi zgoščenkami slovenskih narodnih pesmi in samopspevov, južnoameriških in božičnih pesmi ter opernih arij, hkrati pa je avtor knjige Pevci smo samo ljudje.

DSC02383

Tokrat ga je spremljal pianist Ivan Vombergar, sin slovenskih staršev rojen prav tako v Buenos Airesu v Argentini. Slednji je svoj študij klavirja leta 1995 končal na konzervatoriju v Moronu in se kasneje izpopolnjeval na glasbeni fundaciji Yamaha. Med leti 1999 in 2003 je bil zaposlen kot korepetitor v ljubljanski Operi, kasne postal umetniški sodelavec in korepetitor na Akademiji za glasbo v Ljubljani, od leta 2011 pa vodi APZ Sv. Cecilije.

Zbranim sta se predstavila tako z ameriškimi kot slovenskimi pesmimi, manjkal pa ni niti argentinski tango, s katerim sta koncert tudi začela. Poleg dvanajstih skladb, ki sta jih pripravila za koncert sta zaradi bučnih aplavzov, ki so jima jih podarili obiskovalci večernega koncerta, zapela še tri dodatne skladbe.

V nadaljevanju vabljeni k ogledu priloženega videa s koncerta in fotogalerije.

Kristina Strašek

folk-polsi-klik