Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Anin ples 2015 v Rogaški Slatini (foto)


anin_ples_2015_1Minuli konec tedna se je v Kristalni dvorani GH Rogaška Slatina odvil tradicionalni Anin ples v organizaciji Rotary Cluba Ljubljana Emona. Anin ples še vedno velja za enega najbolj prestižnih plesno-kulturnih dogodkov v Sloveniji. Po besedah organizatorjev je tako Ana letos še enkrat več zablestela na “Slovenskem Opernbalu” v Rogaški Slatini.

Program prireditve, ki ga je povezovala Helena Pirc, se je v skladu s 180-letno tradicijo začel natančno ob 19 uri. Ob najavi vsakega gosta posebej so gostje svečano, ob pozdravnih taktih orkestra Akord z balkona dvorane, vstopali v dvorano. Ob 20. uri se je prireditev ob osmih udarcih gonga slovesno začela. Sledile so fanfare in vstop 20 natakarjev s prvim krožnikom Aninega svečanega menuja, ki ga je pripravila slovenska mladinska kuharska reprezentanca, pod vodstvom kuharskega mojstra Borut Jakiča, nosilca najvišjih kuharskih priznanj doma in v tujini. Rdeča nit letošnjega menuja je bilo kulinarično in enološko popotovanje po 180-letni zgodovini Aninih plesov.

Sozvočje glasbe, kulinarike in enologije…

Ves čas večerje je bilo z balkona dvorane slišati zvoke ubranih klasičnih uspešnic orkestra Akord, ki so zaokrožili celovitost vrhunske pripovedi glasbe, enologije in kulinarike v dvorani. Ob 22. uri sta se kot prva ob zvokih Aninega plesnega orkestra na plesišču zavrtela plesni mojster Zoran Kljun in slovenska ambasadorka plesa Nika Kljun. Plesni orkester je z Nušo Derendo goste zabaval do zgodnjih jutranjih ur.

anin_ples_2015_2

Anin ples je tudi letos poskrbel za uveljavitev mladih, nadarjenih slovenskih umetniških upov. Kulturni program so zaznamovala imena, ki s predanim delom in razkošnim talentom že nizajo uspeh za uspehom tako doma kot v tujini. To so bili:

  • sopranistka Jerica Steklasa in tenorist David Jagodic
  • klarinetist Goran Bojčevski
  • pianistka Katja Sinkovič

Omenjenim so se pridružili še prvak baleta Milan Rus, prva solistka baleta Brankica Mandić in prvi solist baleta Igor Pastor, vsi člani baletnega ansambla Beograjskega narodnega gledališča.

anin_ples_2015_3

Polnočna napitnica in tradicionalni ognjemet

Po tradicionalni napitnici iz Traviate sopranistke Jerice Steklasa in tenorista Davida Jagodic, ki so jo gostje ob nazdravljanju z vrhunsko penino Istenič poslušali pred polnočjo z balkona dvorane in po 12 polnočnih udarcih gonga, je Zdraviliški park pred  Grand hotelom Rogaška razsvetlil tradicionalni ognjemet. V novo jutro pa so  udeležence plesa in zunanje opazovalce po taktih Quarteta Bojčevski z novim AUDI Q7 popeljali baletniki Beograjskega narodnega gledališča.

Letošnji dobrodelni prispevek je namenjen zbiranju sredstev, s katerimi bo Rotary klub Ljubljana Emona na letovanje poslal 48 otrok iz socialno ogroženih družin. Podelil ga je predstavnik generalnega pokrovitelja prireditve, gen dir. Porsche Slovenija gospod Heinz Slezak.

Darilo za vse Ane, prisotne na Aninem plesu

Kristalni dvorani se je letos zavrtelo 110 gostov, ki so s sabo domov, poleg daril generalnega pokrovitelja AUDI, kot vedno, odnesli tudi spominske Anine kozarce iz Steklarne Rogaška Slatina in vrhunske izdelke Kozmetike Afrodita. Vse prisotne Ane so bile tudi tokrat na prireditvi že po tradiciji deležne posebne pozornosti. Letos jih je s posenim darilom obdaril  Zlartarj-juvelir Valentina Batalak iz Rogaške Slatine.

anin_ples_2015_4

Rogaška Slatina vrača nekdanji sijaj

Letošnji Anin ples je bil vrhunec kulturnih prireditev v okviru Poletja z Ano v Grand Hotelu Rogaška. Nedvomno je, da Anin ples s svojo 180-letno tradicijo postaja najodmevnejša in najbolj unikatna plesno zabavna prireditev v Sloveniji in tako kot je to bilo že v 19. stoletju, tudi ena najboljših tovrstnih prireditev v tem delu Evrope.

Vabljeni k ogledu spodnje galerije fotografij z Aninega plesa 2015.

Vse fotografije: Foto – video Blisk

folk-polsi-klik