Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Podčetrtek: evropski pokal v judu zaznamovalo slovo dveh slovenskih judoistk


evropsko_judo_1Podčetrtek je konec tedna gostil tekmo evropskega pokala v judu. Tekmovalna zasedba je bila zaradi svetovnega pokala v Budimpešti okrnjena, prireditev pa je zaznamovalo slovo dveh odličnih judoistk.

V Obsotelju je za točke evropskega pokala tekmovalo 265 borcev in bork iz 25 držav. Med članic celjsega sankakuja je bila najbolj zadovoljna Anka Pogačnik, ki je zmagala v kategoriji do 70 kg. V kategoriji do 78 kg je bila Klara Apotekartretja.

Glavnina borcev je istočasno nastopila na tekmi svetovnega pokala v madžarskem glavnem mestu. Na najvišjo stopničko je v kategoriji do 63 kg stopila Celjanka Tina Trstenjak. Srebro sta osvojila Rok Drakšič med judoisti do 73 kilogramov in Ana Velenšek v kategoriji do 78 kg.

evropsko_judo_2

Dogajanja v Podčetrtku pa niso zaznamovale le borbe. Najboljša slovenska judoistka doslej se je namreč uradno poslovila od sila uspešne 23 let dolge kariere. Spomnimo, Urška Žolnir je olimpijska prvakinja iz Londona 2012, 8 let prej pa je osvojila bron v Atenah. 33-letna častna občanka Žalca je kolajne osvajala tudi na svetovnih in evropskih prvenstvih. Prejela je tudi najvišje športno priznanje, Bloudkovo nagrado.

Od kariere se zaradi nosečnosti, vsaj začasno, poslavlja tudi njena tri leta mlajša klubska kolegica, Lucija Polavder, prav tako ena najuspešnejših judoistk šole Marjana Fabjana.

evropsko_judo_3

Pred večino slovenskih reprezentantov je sedaj misija Baku, kjer se odvijajo evropske igre, ki med drugim nadomeščajo aprila odpadlo evropsko prvenstvo v Glasgowu. Vrhunec sezone bo sicer konec avgusta v kazahstanski Astani, kjer bo svetovno prvenstvo.

Polovicka_poletni_tabori_kozje_iii_ii_termin