Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Do Železniške postaje Šmarje pri Jelšah po novem varneje (foto in video)


odprtje_plocnika_kolodvorska_1V torek, 16. 6. 2015, je pri Železniški postaji Šmarje pri Jelšah potekala prireditev ob zaključku del – izgradnje poti za pešce v dolžini dobrih 200 metrov na Kolodvorski ulici (od nadhoda do železniške postaje). Poleg slednje, ki je od ceste ločena z zelenico, je na novo urejeno cestišče z odvodnjavanjem, javna osvetljava, zamenjana pa je bila tudi dotrajana vodovodna napeljava ob ulici.

Na prireditvi je župan občine Šmarje pri Jelšah Stanko Šket izpostavil, da je bila obstoječa cesta močno obremenjena tako s cestnim prometom kot številnimi pešci, med katerimi je bilo veliko dijakov in študentov, ki so se z vlakom vozili v šolo. Zato je pridobitev zagotovo pomemben kamenček v mozaiku varnosti v prometu v občini Šmarje pri Jelšah. Poleg tega pa so z vgradnjo cestnega robnika nekoliko izboljšali poplavno varnost Slomškove ulice.

odprtje_plocnika_kolodvorska_2

Vzporedno z izvedbo del je bila v sodelovanju z OKP Rogaška Slatina zamenjana tudi dotrajana vodovodna napeljava ob ulici.  V sklopu urejanja Kolodvorske ulice bo Krajevna skupnost Šmarje pri Jelšah poskrbela še za razširitev cestišča na odseku od vrtca, ob nogometnem igrišču, do odcepa za športni park.

Za pester in zanimiv program so poskrbeli otroci Vrtca Šmarje pri Jelšah in učenci OŠ Šmarje pri Jelšah. Slednji so prispevali slike, ki so obogatile prireditveni prostor.

odprtje_plocnika_kolodvorska_3

Skupna vrednost investicije je 105.000 evrov, del denarja je zagotovila Krajevna skupnost, večino pa Občina Šmarje pri Jelšah. Od tega je prva etapa (od nadhoda do Železniške postaje) ocenjena na dobrih 70.000 evrov, druga etapa (pločnik od vrtca do športnega parka) pa približno 35.000 evrov, od česar je KS Šmarje pri Jelšah prispevala dobrih 11.000 evrov.

V spodnjem video posnetku lahko prisluhnete izjavama župana Stanka Šketa in vodje Oddelka za okolje in prostor na Občini Šmarje pri Jelšah Petru Planinšku. Pripravili smo tudi galerijo fotografij, posnetih na dogodku.

eH

Polovicka_rokovo_poletje_madrigalisti