Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert violinistke Monike Šolman in gostje iz Zagreba v Kristalni dvorani (video)


koncert_monika_solman_1Na gregorjevo je v Kristalni dvorani GH Rogaška Slatina potekal koncert mlade violinistke Monike Šolman in gostje Caroline Blašković iz Zagreba. Odlični violinistki, redni prejemnici številnih glasbenih nagrad, sta pripravili izvrsten repertoar skladateljev Sibeliusa, Ysayeja, Waxmana in Tschaikovskyja.

Prva je nastopila 1995. rojena gostja iz Zagreba, Carolina Blašković, ki violino igra od tretjega leta dalje. Glasbeno šolo Vatroslav Lisinski je pričela obiskovati, ko je bila stara sedem let. Redno se udeležuje poletnih šol in mojstrskih tečajev, na številnih tekmovanjih dosega zavidljive rezultate. Študentka 3. letnika Glasbene akademije v Zagrebu je tudi na minulem koncertu v Rogaški Slatini požela velik aplavz in odlične kritike.

koncert_monika_solman_2

Leta 1991 rojena Monika Šolman je osnovno glasbeno znanje nabirala v Glasbeni šoli Rogaška Slatina. Srednjo stopnji iz violine je zaključila na zasebni glasbeni šoli Glasbeni atelje Tartini v Ljubljani. Monika študira na Glasbeni akademiji v Zagrebu, kakor njeno glasbeno kolegico Carolino, tudi Moniko poučuje prof. Goran Končar. Monika se redno udeležuje regijskih, državnih in mednarodnih tekmovanj, še kot osnovnošolka je na regijskem tekmovanju Ljubljane prejela zlato medaljo.

koncert_monika_solman_3

Carolino in Moniko je na klavirju spremljala Petra Gilming.

Vabljeni, da v spodnjem video posnetku prisluhnete insertom koncerta Caroline Blašković in Monike Šolman v Kristalni dvorani GH Rogaška Slatina.

v/t/f: eH