Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Rogaška Slatina dobila novo razgledno teraso, tržnico in garažno hišo (foto in video)


V petek, 4. 7. 2014, je bila v popoldanskih urah v Rogaški Slatini otvoritev mestne tržnice, parkirne hiše Center in razgledne terase. Od slovesnosti ob svečani položitvi temeljnega kamna je minilo natanko 1 leto in župan Rogaške Slatine, mag. Branko Kidrič, je ponosno povedal, da je Rogaška Slatina z novim objektom postala prebivalcem in gostom še bolj atraktivno in prijazno mesto.

Kaj je novi objekt prinesel Rogaški Slatini? Mesto je dobilo delno zunanjo obnovo enega dela avtobusne postaje, in sicer zamenjani so bili dotrajani fasadni paneli in okna, pod arkadami so se na novo tlakovala tla. V pritličju je dobila svoje prostore nova tržnica z vsaj 8 prodajnimi mesti ter nove javne sanitarije. V petih medetažah so uredili nova parkirna mesta, in sicer 78. V modri coni bo najprej 20 parkirišč, kot je dejan župan, mag. Branko Kidrič, bo ta garažna hiša omogočala nekakšen povečan nadstandard, kasneje, če bo potreba, bodo modro cono korigirali.

Priložnost prodaje bodo tako dobili domači proizvajalci vrtnin in ostalih domačih izdelkov, česar se veselijo tako domači kupci in proizvajalci. Občina Rogaška Slatina je invalidom prijazno mesto, zato ima garažna hiša tudi dvigalo. Razgledna terasa na vrhu garažne hiše je ozelenjena, razgled pa sega na ožje zdraviliško jedro. Delo je opravilo podjetje Remont iz Celja, glavnino podizvajalskih del so opravili 3 domačini, Kitak gradnje, Cvek in Podgoršek ter Panles.

V spodnjem videoprispevku si lahko pogledate pozdravni govor župana Rogaške Slatine, mag. Branka Kidriča.

Sredstva za realizacijo projekta je Občina Rogaška Slatina dobila preko razpisov Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo ter iz državnega proračuna, del pa so prispevali iz občinskega proračuna. Vrednost projekta znaša 1.790.000 evrov. Izvedbeni del je bil zaključen v letu dni, priprava projekta pa sega v leto 2011.

Otvoritev so glasbeno popestrili mlada pevka Barbara Pihler, učitelji glasbene šole Rogaška Slatina in Slovenski zvoki. V spodnjem videoprispevku si lahko pogledate krajše izseke glasbenega programa.

Vabimo vas, da si pogledate tudi galerijo fotografij (klik!!!)

f/f/v: J. C.