Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

26. 7.: Velika delovna vnema


Ne bodo več hodili po vodo v dolino
Minulo soboto, 21. julija 1979 je stekla delovna akcija za izgradnjo vodovoda v KS Šentvid pri Grobelnem. Oddaljene kmetije v tej KS namreč do danes niso imele dobre, pitne vode. Ponj o so hodili v dolino ali pa so pili kapnico in snežnico. Organizatorju akcije je uspelo pritegniti na akcijo pripadnike JLA, teritorialnih enot, izgradnja vodovoda pa je bila tudi v programu dela MDA Kozjansko 79.
O tej akciji nam je Božo Grafenauer, predsednik Skupščine krajevne skupnosti Šentvid, dejal naslednje: »Organizator današnje akcije je socialistična zveza krajevne skupnosti Šentvid pri Grobelnem. Vodovod bo potekal od Spodnjih Ponkvic, preko Bodrišne vasi, Šentvid, Spodnje Selce do Završ. Trasa je dolga sedem kilometrov, po naših izračunih pa je po današnjem delu ostalo odprte še približno 1200 m kar pomeni dan in pol kopanja. Poleg tega bo treba še kopati od glavnega vodovoda še stranske vode k nekaterim kmetijam, ki bodo dolgi tudi po 1500 m. Investitor te akcije je Skupnost za komunalno in cestno dejavnost, investicije pa krijejo pod pogojem, da krajani sami krijemo zemljiška dela.
Tako je danes stekla solidarnostna udarna akcija, katere se je udeležilo čez dvesto domačinov, dvesto osem pripadnikov JLA, šestdeset pripadnikov TE in preko devetdeset brigadirjev.
Največ truda na trasi je bilo treba vložiti v delu na Bevšku, najvišji točki naše KS, kjer bo vodovodni rezervoar za 50.000 m3 vode. Na tem skalnatem terenu nam je zelo pomagala JLA, saj je sama prevzela najtežje delo.
Danes se je na trasi pokazala izredna enotnost in visoka družbena zavest krajanov, veliko vlogo pa je odigrala povezanost z vojsko, brigado in TE. Ravno v takih in podobnih akcijah se v praksi kaže veljavnost gesla: Vsi za enega, eden za vse!«

Novi tednik, 26. 7. 1979