Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Predstavitve najvplivnejših KiO 2013: od 41. do 50. mesta


Na Kozjansko.info začenjamo s podrobnejšimi predstavitvami aktivnosti najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2013. Danes predstavljamo uspešne, ugledne in vplivne rojake, uvrščene od 41. do 50. mesta.

Nove člane na lestvici predstavljamo obširneje, medtem, ko tiste, ki so bili na lestvico uvrščeni že lani, obravnavamo predvsem z vidika njihovih aktivnosti v letu 2013, zraven pa pri vsakemu dodajamo povezavo do predstavitev na lanski lestvici.

Grafični puščični prikaz ponazarja uvrstitev uvrstitev posameznika glede na lansko lestvico najvplivnejših v letu 2012. 

 

  IME IN PRIIMEK PREDSTAVITEV (aktivnosti v letu 2013)
41

nova

Tanja Gobec

 

 

V Ljubljani živeča obsoteljčanka sodi med najbolj prepoznavne obraze informativnega programa TV Slovenija. Vrsto let podrobno spremlja dogajanje na notranjepolitični sceni. Ob pripravljanju prispevkov s terena jo pogosto najdemo v studiu za voditeljskim pultom. Vodila je že številna soočenja pred lokalnimi, parlamentarnimi, predsedniškimmi volitvami in volitvami v evropski parlament ter druge oddaje s politično vsebino.

Lani je postala del voditeljske ekipe prenovljene Tarče, ki je zamenjala Poglede Slovenije Uroša Slaka in Bojana Travna. Ob koncu leta je z nemškim dopisnikom nacionalke Boštjanom Anžinom pripravila in vodila posebno oddajo Obrazi 2013, kjer so predstavili ljudi, ki so najbolj zaznamovali preteklo leto v državi.

Njeno novinarsko delo ni ostalo neopaženoo tudi na področju nagrad. Med drugim je leta 2008 prejela nagrado Bratstvo resnice za novinarske dosežke, ki jo podeljuje krovno cehovsko združenje Društvo novinarjev Slovenije.

Kljub prepoznavnosti, prodornosti in nagradm na Kolodvorski še vedno dela kot honorarna sodelavka.

42

    +2

Aleksaner Svetelšek

 

Po odhodu s Petrola je Šmarčan stopil nekoliko v ozadje, a je v poslovnem svetu še vedno aktiven, predvsem na področju svetovanja.

Je svetovalec v Žitu, kamor ga je pripeljal nadzornik, Mestinjčan Tomi Rumpf. Nasvete na področju trženja, ekonomike in nabave, ki ga kot nekdanji menedžer Tuša zagotovo dobro pozna, deli tudi Francu Jagru oziroma njegovemu podjetju Jagros. V začetku leta se je Svetelšek omenjal tudi kot eden izmed možnih nadzornikov zreškega Uniorja.

Je solastnik in zastopnik družinskega podjetja za poslovno svetovanje SA & SA, kjer deluje tudi njegov sin Miha, sicer nadarjen rokometaš, član državnih prvakov iz Velenja. Poslovni register Svetelškovo ime najde tudi kot zastopnika podjetja Solit d.o.o., ki pa je v zadnjih dveh letih ustvarilo zgolj dva evra prihodkov.

Vse bolj aktiven je v civilnih združenjih. Nekdanji predsednik Kinološe zveze Slovenije je predsednik Kluba kraških ovčarjev Slovenije in sodnik na pasjih tekmovanjih. Lani je postal tudi predsednik Lions kluba Rogaška Slatina.

V volilnem letu se njegovo ime omenja med kandidati za novega župana Občine Šmarje pri Jelšah, za kar ga naj bi predlagali Socialni demokrati. Lanska predstavitev (44.)

43

      -9

  Srečko Kunst

 

Srečko Kunst, gospodar Gostilne Šempeter, že več let s svojo ponudbo slovenske in lokalne hrane razvaja brbončice in širi prepoznavnost slovenske kulinarike, s poudarko na obsoteljsko-kozjanski kuhinji. Od leta 2011 ima pridobljeno pravico do uporabe blagovne znamke Gostilna Slovenija.

Znani gospodar Gostilne Šempeter in ugleden občan Bistrice ob Sotli se v svoji gostilni uspešno trudi povezovati preteklost s sedanjostjo To mu uspeva z obuditvijo starih receptov, s čemer ohranja tradicijo poslanstva tega gostišča. V Gostilni Šempeter se imate tako med drugim priložnost navdušiti nad kozjansko kulinarično posbnostjo – kopunom, s katerim zadovoljijo tudi najbolj zahtevne goste.

Skozi leto v Šempetru pa pripravljajo številne odmevne prireditve in dogodke; od pustovanja, tekmovanja v kuhanju golaža, ki ga na god sv.Petra (29. junij) strežejo brezplačno, konec avgusta pripravijo Poletno noč, v novembru tradicionalno martinovanje idr.).

Srečko Kunst svojo ponudbo in dobrote iz leta v leto nadgrajuje, z vse več priznanji in rastjo ugleda, udeležuje se številnih predstavitev in tekmovanj v Sloveniji in tujini. Lanska predstavitev (34.)

44

  -8

Prim. doc. dr. Gorazd Voga, dr. med.

 

 

Šentjurčan, ki vodi oddelek Splošne bolnišnice Celje za intenzivno interno medicino, v minulem letu ob siceršnjih rednih aktivnostih ni občutneje zaznamoval s kakšnim novim kariernim preskokom.

Še vedno predava na medicinski fakulteti in na mednarodnih simpozijih doma in v tujini in dekanuje na Visoki zdravstveni šoli v Celju.

Je tudi član sveta za izobraževanje in usposabljanje zdravnikov pri Zdravniški zbornici Slovenije, ter član delovna skupina za izdelavo kliničnih smernic za zdravljenje sepse pri Slovenskem združenju za interno medicino. 

S svojim izvedenskim mnenjem pa je v medijsko odmevnem primeru posredno vplival na  prvostopenjski izrek oprostilne sodbe za zdravnika šempetrske splošne bolnišnice, ki ju je obtožnica bremenila kaznivega dejanja povzročitve smrti iz malomarnosti. Sodba še ni pravnomočna. Lanska predstavitev (36.)

45

 -18

Urška Arlič Gololičič

 

Po meteorskem vzponu na lestvico najvpvlivnejših Kozjanskega in Obsotelja v minulem, zanjo zelo aktivnem letu, ko je nastopala na domačih in mednarodnih odrih, se je mlada šentjurska sopranistka letos ustalila kot redna članica orkestra SNG Opera in balet Ljubljana. 

Njen na videz velik zdrs po lestvici glede na lansko visoko mesto, ki si ga je zaslužila kot prodorna novinka, še zdaleč ni kazatelj profesionalnega zatona, ampak kvečjemu ustalitve pred novimi veliki koraki v njeni karieri.

Sicer pa je Arličeva veliko nastopala tudi v minulem letu. Peti smo jo denimo videli (slišali) na državni proslavi ob dnevu samostojnosti in enotnosti, na 2. festivalu slovenske domoljubne pesmi, na večerih opernih arij Wagnerja in Verdija v okviru Poletja v stari Ljubljani, na novoletnem koncertu opernih arij na Bledu, v ljubljanski operi pa je med drugim septembra debitirala v vlogi Minke v Gorenjskem slavčku. Domačinom se je poklonila z nastopom na Ipavčevih dnevih. Lanska predstavitev (27.)

46

  -5

Franc Černelč

Častni občan Občine Bistrica ob Sotli ni miroval niti lani. Med drugim je izklesal kip Antona Aškerca, ki stoji v Podsredi, kjer je veliki pesnik služboval kot kaplan.

V dvorcu Strmol je na ogled postavil samostojno razstavo, poimenovano Friderik in Veronika. Lanska predstavitev (41.)

47

  -7

Urška Drofenik

 

Modno oblikovalko, ki je že vrsto let uveljavljeno ime v svetu mode in estrade, poznajo domala vsi s Kozjanskega in Obsotelja. Njene kreacije nosijo številne slovenske in tuje zvezde. Med drugim se je pojavljala v revijah Elle, Book Moda Haute Couture in Collezioni. Njena kreacija (obleka) je zasedla 3. mesto na svetovnem izboru za mis sveta na Kitajskem 2007, prav tako 2005 na Tajskem med “top 10” za mis universe.

Njene kreacije so bile kar nekajkrat med najlepšimi na izborih za Miss sveta, pohvali se lahko s kreacijo, prisotno na rdeči preprogi prestižnih ameriških filmskih nagrad Oskar, pred meseci je njeno obleko nadela trenutno ena najbolj vročih balkanskih folk/pop pevk Seka Aleksić.

 Sredi septembra 2013 je Urška Drofenik v Rogaški Slatini prvič pripravila posebno otroško modno revijo, pred nekaj dnevi pa tudi revijo za odrasle v Kristalni dvorani, fotoreportažo s katere si lahko ogledate tudi na Kozjansko.info.

Po poslovno in osebno turbolentnih letih, ko se je govorilo o finančnem bankrotu in psihičnem zlomu, je 2013 očitno zanjo minilo v nekoliko mirnejšem vzdušju, kar predstavlja dober temelj za nove poslovne preboje in posledično za morebiten ponoven vzpon po lestvici najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v naslednjih letih. Lanska predstavitev (40.)

48

-9

 Marjeta Jager 

Šentjurčanka je ena navišjih slovenskih uradnic v EU. Je direktorica direktorata politične koordinacije in varnosti.

Med drugim se je v letu 2013 ukvarjala s vprašanji varnosti kopenskega transporta v uniji, vodila konferenco o prioritetah transporta in v Strasbourgu predavala na koferenci o železniškem prometu. Lanska predstavitev (39.)

49

-3 

Franci But

 

 

V letu, ko je Slovenija gostila največjo športno prireditev doslej, evropsko prvenstvo v košarki, se je slovenski veleposlanik v Beogradu angažiral tudi kot promotor prvenstva.S sodelavci je pripravil kar nekaj dogodkov, da bi na prvenstvo privabil čim več Srbov. Kot kaže, je bil Kostrivničan, ki proste dneve večinoma prežvlja z družino in ženinimi sorodniki v Ribnici, uspešen, saj so bili srbski navijači med najštevilčnejšimi tujimi gosti prvenstva.

Ob koncu leta je na ambasadi pripravil zabavo s Heleno Blagne in Nedo Ukraden, ki so jo nekateri mediji označili za “razvpito.”

Konec lanskega leta je zaznamovala tudi zahteva slovenskega veleposlaništva v Beogradu po vpogledu v trezorje nekdanjega predsednika Jugoslavije Josipa Broza – Tita, kar je srbska javnoost sprejela izrazito odklonilno. Lanska predstavitev (46.)

50

  nova

 Maja Ratej

 

Že kot dijakinja in kasneje študentka novinarstva in filozofije se je Šmarčanka Maja Ratej preizkusila na novinarskem področju. Med drugim je sodelovala z Radiem Celje, Novim tednikom in drugimi lokalnimi mediji. Bila je del prvotne uredniške ekipe, ki je zagnala slovenski blogerski časopis Drugi svet.

Že med študijem je začela sodelovati z nacionalnim radiem. Postala je ena izmed prepoznavnejših glasov informativnega programa in Vala 202. Ob vodenju informativnih oddaj pripravlja tudi vsebine s področja znanosti in kulture.

Uveljavila se je tudi kot moderatorka številnih prireditev na območju širšega Kozjanskega. Lani je 28-letnica tako med drugim pospremila otvoritev prenovljenega kullturnega doma v Šmarju pri Jelšah, veliki koncert Big banda Šmarje pri Jelšah in festival Pranger v Rogaški Slatini.

Bila je članica aktivna večih mladinskih in kullturnih organizacij na območju. Veliko dela je opravila prostovoljno, za kar si je leta 2009 prislužila tudi naziv naj prostovoljke občine Šmarje pri Jelšah.

Preberite še:

Lestvica 50 najvplivnejših Kozjanskega in Obsotelja v letu 2013

Najvplivnejši 2013: od 31. do 40. mesta

Predstavitve najvplivnejših KiO 2013: od 21. do 30. mesta