Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

16. 8.: Objestnost? Nekultura?


Bazen in vodo imajo tudi v Rogaški Slatini. Bolj bazen kot vodo, ki je namreč precej umazana, saj je nastlana z raznimi odpadki. Na bazenu je tudi precej ljudi in med njimi nekaj takih, ki razgrajajo.

Nekdo mi je potunkal spremljevalko. Nič hudega, se dogaja. Toda ne na takšen način, da bi ubogo dekle enostavno človek zgrabil za lase in jo brutalno odtrgal od zidu. Če je človek fin, kot sem to jaz, dekle seveda brani. To pa je menda tam prepovedano. Tisti »nekdo« se je tako zelo razburil, da je čutil za svojo sveto dolžnost, da me spravi pod vodo. Ko je bilo cirkusa konec in smo zadevo nekako uredili po sistemu pametnejši odneha, je mladenič odšel z naravnost morilskim izrazom na obrazu.

Vsak zgodba ima svoj nauk. Dobil sem ga: ne brani dekleta, če ni nujno potrebno. Naj imajo predrzneži svojo zabavo. Če ne zna plavati, naj utone. Če bo spila preveč vode, jo obrni na glavo. Gotovo jo bo izbruhala. Vsekakor pa se ne vtikuj v stvari, ki se te, očitno, ne tičejo. V bazenu v Rogaški Slatini je že tako.

Novi tednik, 16. 8. 1973