Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zmagovalci Sokovega memoriala tokrat Šmarčani


Ob prazniku Občine Kozje člani Športnega društva Kozje tradicionalno pripravijo memorialni turnir »dr. Antona Soka« za košarkarje veterane in tako je bilo tudi letos. Na turnir, ki je v potekal v telovadnici OŠ Lesično, so organizatorji povabili še ekipe iz Sevnice, Šmarja in Lesičnega.

V prvi tekmi sta se pomerili ekipe Sevnice, lanski zmagovalci memoriala, in ekipa ŠD Kozje, ki je od vseh na memorialu največkrat zmagala. Prvi so povedli gostje, vendar so jih Kozjani dohiteli in dobili prvi polčas. V drugem polčasu sta se ekipi nekaj časa izmenjevali v vodstvu, bolj zbrani v zaključku pa so bili košarkarji Sevnice in se uvrstili v finale. V drugem polfinalu sta se pomerili ekipi Šmarja in Lesičnega. Tudi tu smo gledali izenačen prvi polčas, v drugem pa so Šmarčani izkoristili večje število menjav in zanesljivo zmagali. V tekmi za tretje mesto smo gledali lokalni obračun obeh ekip iz občine Kozje, v katerem so igralci Lesičnega že hitro naredili razliko in jo zanesljivo obdržali do konca. Bolj izenačen je bil finalni obračun v katerem so igralci Sevnice bili boljši v prvem polčasu, v drugem pa so ob agresivni obrambi Šmarčanov izgubili nekaj žog, kar je tehtnico prevesilo na stran ekipe Šmarja, ki je zmagala in osvojila memorial.

Prehodni pokal zmagovalcem ter pokale prvim trem ekipam sta podelila predsednik ŠD Kozje Jože Zajc in župan Dušan Andrej Kocman, ki sta se ob tem spomnila velike vloge dr. Antona Soka, od katerega smrti letos mineva dvajset let, pri organizaciji športa v Kozjem v preteklem stoletju. (R.G.)

Rezultati:
Sevnica : Kozje 39:35
Lesično : Šmarje 24:33
Kozje : Lesično 18:30
Sevnica : Šmarje 36:38