Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

29. 4.: Zgornji trg je oživel


Pretekli konec tedna je bil Šentjur v znamenju tradicionalne prireditve Jurjevanje. Letošnja prireditev je trajala kar štiri dni, poleg številnih obiskovalcev pa so bili zadovoljni tudi turistični strokovnjaki.

Za začetek, v četrtek zvečer so v domači župnijski cerkvi pripravili odlično obiskani koncert rojakinje svetovnega slovesa, sopranistke Ane Pusar-Jerič. Petkova osrednja prireditev je bila v znamenju Jurjeve povorke s konjskimi zapravljivčki, pomladnega Jurija pa je spremljala kulturna skupina iz Pletovarja. Na prireditvenem prostoru so postavili stojnice, pri tem pa so veliko pozornosti vzbujali izdelki društva kmetic. Te so si pridobile sloves že pred kratkim, na ptujski republiški razstavi, kjer so dosegle vrsto odličnih uvrstitev.

Sobota je bila v znamenju Jurjevega sejma, kjer so predstavili obrt in podjetništvo, v gasilskem domu pa je celjsko društvo predstavilo svoje mačje lepotce. Največ pozornosti pa je vzbudili večerna, občinska revija osmih pevskih zborov. Živahna je bila tudi nedelja, ko je na Zgornjem trgu igrala šentjurska godba na pihala, plesale pa folklorne skupine.

Novi tednik, 29. 4. 1993