Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Zarja je po domači navdušila tudi šentjursko publiko


Mešani pevski zbor Zarja Akvonij iz Šentvida pri Planini drži že nekaj let zapovrstjo pevski primat v naši občini. S kvaliteto pridejo tudi uspehi. Tako so pevci pod vodstvom dirigenta Mateja Romiha v preteklih letih dosegli nekaj svojih najodmevnejših uspehov. Med drugim so prejeli bronasto priznanje na najelitnejšem ekmovanju Naša pesem ter osvojili zlato priznanje na Festival of songs Olomouc 2010.

Zarja je prejšnji mesec obhajala svojo 20-letnico delovanja. Svojo osrednjo prireditev so pevke in pevci, kot se spodobi, izvajali doma, kopijo pa prenesli v Šentjur. Da je Zarja pomembno ime tudi v Šentjurju in ne samo na rodni Planini, se je ponovno dokazalo, saj je bila dvorana šentjurskega Kulturnega doma polna do zadnjega stola. MePZ Zarja so svoj koncert dobesedno podarili šentjurski publiki, saj niso predvideli vstopnine, v škatlici za prostovoljne prispevke pa se je vseeno nekaj nabralo.

Zarja je svoj nastop začela s projekcijo starih fotografij, ki so se vrtele že ob samem začetku, nadaljevalo pa se je s hudomušnim filmčkom, kako se pevci pripravljajo na vaje. Sledila je ponovitev svečanega koncerta, ki so ga pevke in pevci odpeli sproščeno, točno in gladko. Njihova raven petja se da primerjati z vrhunskimi pevskimi zbori. Pogrešali smo samo energijo, sproščeno gibanje in nasploh uživanje pri petju, kar lahko izžareva zbor. Tudi večji del besedila, ki ga je vešča igralka in napovedovalka Polonca Jazbinšek postregla občinstvu, je bil deja vu iz podobnih, malo preoblikovanih besedil, ki so že pred leti krožila po svetovnem spletu. Humoristični dialogi voditeljice in zborovodje so delovali že kar prozaično in že slišano.

MePZ Zarja Akvonij je svoj večer odpel vrhunsko in navdušujoče, pa čeprav smo njegov repertoar v teh letih že nekajkrat slišali. Še vedno je bila pika na i koncerta pesem Dvanajst razbojnikov, ki jo je standardno odlično odpel basist Dejan Potočnik. Omeniti moramo tudi skladbo Michaela Boltona – Lean on me, ki jo je za ta pevski zbor priredila Planinčanka in tudi njihova pevka Marjeta Pušnik.

Koncert, ki so ga v lastni organizaciji izvedli pevci in pevke, je bil nasploh prvi samostojni koncert tega zbora v Šentjurju, vendar, glede na odzive, zagotovo ne bo zadnji.


t/f: jg / Šentjurske novice, 26. 1. 2011

 

Preberite tudi: 

Koncert ob 20-letnici MePZ Zarja Akvonij: Kam naprej?