Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Koncert s predstavitvijo nove zgoščenke skupine Sled (video)


Minulo soboto so člani vokalne skupine Sled za širši avditorij v Kulturnem centru Rogaška slatina priredili koncert, kjer so poleg ostalih pesmi predstavili tudi avtorske pesmi z nove, druge zgoščenke. Prireditev je vodila Alenka Resman Langus, katere glas lahko slišimo na radijskih valovih, je napovedovalka in moderatorka na Radiu Slovenija. Dvorana je bila zasedena do zadnjega kotička, kar je svojevrstna pohvala in odraz uspešnega delovanja skupine.

Pred desetimi leti so se v Kulturno-prosvetnem društvu Kostrivnica zbrali mladi pevci in instrumentalisti in ustanovili vokalno-instrumentalno skupino Sled. Na začetku so za seboj puščali plahe in negotove stopinje, malokdo je upal pomisliti, da bodo čez deset let predstavili že drugo zgoščenko z desetimi avtorskimi skladbami. Delovanje skupine Sled v Rogaški Slatini ni ostalo neopaženo, saj je skupina leta 2006 dobila občinsko priznanje za svoje aktivno delovanje, poleg petja pri mašah v Kostrivnici, se kot skupina redno udeležujejo pevskih revij in drugih nastopov, pohvalijo se lahko z več samostojnimi koncerti. Slovensko pesem so ponesli tudi onkraj meja, na Češko. Na povabilo slovenskega veleposlanika na Češkem so namreč koncertirali v Pragi. Družbo so jim delali župan Občine Rogaška Slatina, nekateri člani občinskega sveta, ter člani sveta KS Kostrivnica.

Skupina Sled, v ospredju voditeljica Alenka Resman Langus
Skupina Sled, v ospredju voditeljica Alenka Resman Langus

Skupina Sled se ponaša s pomembnim uspehom, ki so ga zabeležili leta 2007, to je bil nastop na največji dobrodelni prireditvi v Sloveniji, ki jo je spremljalo okoli 300.000 televizijskih gledalcev in radijskih poslušalcev. Gre seveda za prireditev Klic dobrote, kjer so se predstavili s pesmijo “Srca odprite, dobri ljudje”. 

Na koncertu smo slišali pesmi, ki jih sicer ne najdemo na njihovih zgoščenkah, jih pa prepevajo ob raznih priložnostih, ob spremljavi klavirja ali vokalno. Vodi jih odlični zborovodja, umetniški vodja folklorne skupine, režiser, pevec in plesalec Martin Druškovič. Članice in člani skupine so izkoristili priložnost in se mu ob tej priložnosti zahvalili za uspešno in požrtvovalno vodenje skupine. 

Številni obiskovalci koncerta
Številni obiskovalci koncerta

Med koncertom je bila tudi podelitev Gallusovih značk, ki jih je podelila Leonida Došler, vodja območne izpostave Rogaška Slatina JSRS za kulturne dejavnosti. Značke se podeljujejo za več kot 5, 15 in 25 letno udejstvovanje na področju ljubiteljske glasbene dejavnosti. Po podelitvi je pohvalila vokalno skupino in ji zaželela vse dobro tudi v prihodnje.

Kot gostje je nastopila glasbena družina Vrhovnik, ki imajo za seboj že več internacionalnih nastopov. Oto Vrhovnik je magister glasbenih umetnosti, profesor na Univerzi za glasbo in upodabljajočo umetnost na Dunaju, kjer poučuje saksofon. Spremljala sta ga hči Dunja na kitari in sin Aljoša na klavirju. Utrinke njihovega nastopa si lahko med drugim ogledate v spodnjem video prispevku.

Družina Vrhovnik
Družina Vrhovnik

Prireditev so s svojim obiskom počastili župan Občine Rogaška Slatina, mag. Branko Kidrič, Polona Golob Kovačič, vodja oddelka za družbene dejavnosti občine Rogaška Slatina, Leonida Došler, JSRS za kulturne dejavnosti, območna izpostava Rogaška Slatina, Andreja But, predsednica sveta KS Kostrivnica, mag. Karla Škrinjarić, ravnateljica II. OŠ Rogaška Slatina, Barbara Plemenitaš, direktorica JZ za turizem Rogaška Slatina, Darja in Oto Vrhovnik, lastnika glasbenega studia in založbe Melopoja, ter župnik Viktor Vratarič in donatorji. 

Na prireditvi je bilo mogoče kupiti novo zgoščenko skupine Sled. Vabim vas, da si v spodnjem video prispevku ogledate utrinke iz koncerta.

 
v/t/f: eH