Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Veselica na Prevorju: gasilci prejeli novo društveno vozilo (foto)


Kako pomembna je kakovostna oprema za uspešna in varna posredovanja gasilskih organizacij, se nam že nekaj časa ni treba posebej spraševati. Vsaka nova pridobitev je dobrodošla, to pa so v soboto imeli priložnost počastiti na Prevorju.

V uporabo so namreč svečano prejeli novo gasilsko vozilo GV-1. Kot nam je sporočil poveljnik Prostovoljnega gasilskega društva Prevorje, Boštjan Novak, je vozilo narejeno na podvozju vozila Ford Tranzit. Nadgradnjo vozila je izdelalo podjetje Svit – Zolar. Skupni znesek, ki so ga odšteli za vozilo in nadgradnje znaša 102.930,40 evrov, pri čemur so prispevali tako donatorji, pomemben pa je tudi delež lastnih sredstev.

Z novo pridobitvijo so zamenjali staro gasilsko vozilo GV-V1, ki je članom društva služilo zadnjih 26 let.

Gasilsko vozilo je bilo uradno prevzeto na slovesnosti, ki jo je organiziralo domače društvo.  Slovesnosti so se udeležili župan občine Šentjur mag. Marko Diaci, predsednik Gasilske zveze Šentjur tovariš Aleš Guzej, poveljnik Gasilske zveze Šentjur, tovariš Uroš Siter, kakor tudi predstavniki sosednjih gasilskih društev. Dogodek so s kulturnim programom obogatili domači gasilci in učenci Podružnične šole Prevorje, za konec pa so zaigrali člani ansambla Spev.

Ob tej priložnosti so bila najbolj zaslužnim članom društva podeljena priznanja. Prav tako so se zahvalili vsem botrom, sponzorjem in donatorjem, ki so pripomogli pri nabavi novega gasilskega vozila.

Oglejte si nekaj fotografij iz fotogalerije, ki jo je na spletu objavila Tina Kosaber Gril: