Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tretje smučarsko tekmovanje gasilcev GZ Šentjur na Golteh


  
Gasilci Gasilske zveze Šentjur smo letos organizirali in uspešno izvedli že tretje smučarsko tekmovanje v veleslalomu na Golteh. Ideja izvedbe športnih aktivnosti v zimskem času je že kar nekaj časa v programu Gasilske zveze Šentjur. Tako postaja naše smučarsko tekmovanje tradicionalno.

V soboto zjutraj smo se z gasilskimi vozili odpeljali iz Šentjurja, po avtocesti skozi Savinjsko dolino do Žekovca, spodnje postaje kabinske žičnice-gondole. Kabinska žičnica nas je odpeljala do zgornje postaje na Golteh. Po jutranjem kratkem ogledu novega hotela in pitju kave, smo se odpravili na lepo urejena smučišča.

Vreme je bilo prekrasno, a hladno, zato smo tudi pohiteli z delitvijo težko pričakovanih startnih številk in s samim tekmovanjem. Na razpolago smo imeli le nekaj časa za ogrevanje po smučarskih progah. Že ob 11.00 uri smo bili vsi nastopajoči pred startno hišico. Najprej so se po strmini spustili najmlajši gasilci in gasilke, za njimi pa gasilci operativci. Tekmovanja se je udeležilo 130 gasilcev.
Tekmovanje se je uspešno končalo za vse nastopajoče. Na koncu proge smo z zanimanjem primerjali izmerjene čase, ocenjevali stil smučanja in morebitne napake med vožnjo. Rezultati so bili uradno izobešeni, treba je bilo narediti le še spominsko gasilsko sliko. Sledilo je prosto smučanje, sončenje in druženje, seveda z obveznimi postanki pri našem improviziranem »šanku«, za katerega je poskrbel organizator, ali pa v lepo urejenem novem hotelu s pogledom na smučišče. Izredna smuka po obilici umetnega in naravnega snega, prelep sončen dan in razgled na Ojstrico, Raduho in Smrekovec so nam odvrnili skrbi od vsakodnevnih delovnih obveznosti.
Po tekmovanju smo se pozno popoldne zbrali v gostišču Vid, kjer je sledilo še družabno srečanje in podelitev medalj najboljšim. Najmlajši in najstarejši udeleženec sta prejela spominske pokale.
Na zaključku smo bili vsi veseli in dobre volje z željo, da se naslednje leto zopet zberemo na tradicionalnem smučanju.

Tekmovanje je bilo izvedeno v devetih kategorijah.

 

Rezultati tekmovanja:

Mladina do 18 let:
1. Rok Pušnik PGD Ponikva
2. Rok Žnidar PGD Dolga Gora
3. David Tisel PGD Lokarje

Gasilke:

do 25 let
1. Veronika Korenjak PGD Lokarje
2. Amadeja Mohar PGD Ponikva
3. Anja Lavbič PGD Dramlje

do 35 let
1. Albina Močnik PGD Kalobje
2. Vesna Šafran PGD Kalobje
3. Lucija Guzej PGD Lokarje

do 45 let
1. Marjeta Vodeb PGD Kalobje
2. Natalija Tisel PGD Lokarje
3. Angela Hribernik PGD Kalobje

Gasilci:

do 25 let
1. Matej Recko PGD Dobrina
2. Andrej Kumperger PGD Ponikva
3. Dejan Guzej PGD Lokarje

do 35 let
1. Roman Recko PGD Dobrina
2. Matej Slakan PGD Šentjur
3. Anton Močnik PGD Kalobje

do 45 let
1. Igor Tisel PGD Lokarje
2. Robert Slomšek PGD Lokarje
3. Mitja Tisel PGD Lokarje

do 55 let
1. Jože Skutnik PGD Dolga Gora
2. Janko Pušnik PGD Lokarje
3. Marjan Volasko PGD Dobje

nad 55 let
1. Janez Hladnik PGD Lokarje

Janko Pušnik