Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Športno igrišče pri OŠ Slivnica brez blagoslova


Otvoritveno slovesnost, ki se je zgodila v četrtek, 16. septembra, je nekoliko pokvaril dež, toda bolj z grožnjo kot dejansko. Vseeno je bilo navzočih kakšnih 200 občanov, med njimi seveda tudi vsi trije podžupani, direktor OU in še nekaj drugih občinskih uradnikov. Prvi del prireditve se je tako odigral v telovadnici, potem pa so se organizatorji le odločili in pravi krst igrišča opravili zunaj. Toda pozor, blagoslovitve ni bilo. Bo Slivnica prva, ki bo začela ločevati Cerkev od države?

V nagovorih ravnateljice Košakove, predsednika KS Artnak in župana Tisla ni bilo nič posebne pozornosti vrednega, še celo izvajalca in vrednosti investicije iz njih nismo izvedeli. Nastop šolskega pevskega zbora in nekaj skupin mlajših učencev je bil predvsem bolj kot ne po meri ganjenih staršev. So pa pokazali nekaj avtentične ustvarjalnosti.

Slivniško igrišče je zelo lep, sodobno zasnovan objekt. Poleg »plastificiranega« igrišča ga odlikujejo še lepa lesena ograja, kakršne na Šentjurskem še ni nikjer, atletska steza in zasnova tribune za gledalce. V sklopu igrišča je tudi prijetno oblikovan manjši prireditveni prostor, vse skupaj pa je romantično obkroženo z gostim gozdnim zelenjem.

V občinskem proračunu je bilo zanj odmerjenih 81.000 €, stalo pa je kar 100 tisočakov več, natančno 179.000 €. Izvajalec CMC.


FK / Šentjurske novice, 28. 9. 2010