Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Z obiskom gradu in pogostitvijo praznovali 10. obletnico doma upokojencev v Podčetrtku


S 1. oktobrom je enota doma upokojencev v Podčetrtku praznovala 10 let delovanja. Na prazničen dan so se stanovalci odpravili na grad Podčetrtek, kasneje pa so zanje pripravili še pogostitev.

Ob začetku oktobra je enota šmarskega doma upokojencev v Podčetrtku praznovala 10. obletnico delovanja. V znamenju praznovanja so se dopoldan oskrbovanci odpravili na v avgustu odprt grad Podčetrtek, ki jim ga je razkazal župan Občine Podčetrtek Peter Misja. Popoldan je sledil drugi del praznovanja z bogato pogostitvijo, stanovalce pa sta nagovorila župan Podčetrtka in direktorica Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah Gordana Drimel, ki je zaslužnim podelila zahvale.

Pogostitev; vir foto: FB/Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah

Dogajanje so še dodatno popestrili otroci iz bližnje osnovne šole ter ansambel Grešni muzikantje. Ob tej priložnosti je župan zapisal naslednje besede: “Pred 10 leti sva skupaj s takratno direktorco Korenovo uspela z neverjetno zgodbo malega doma starejših v Podčetrtku. Po nekaj letih se zgodba seli v nekaj občin po Sloveniji. Vesel sem, da je tudi nov dom v Podčetrtku v planu vlade Republike Slovenije,” in s tem namignil na projekt gradnje novega doma v kraju, ki je v fazi priprave.

Letos so novo enoto Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah že odprli v Rogatcu, kmalu pa se bodo lahko v novi dom upokojencev vselili tudi v Kozjem. S tem bodo na območju Kozjanskega in Obsotelja precej povečane kapacitete števila oskrbovancev, prav tako pa bodo ti lahko živeli bližje svojemu domu in sorodnikom.

Utrinki s praznovanja; vir foto: FB/Dom upokojencev Šmarje pri Jelšah

Oglejte si tudi naš prispevek z otvoritve 10 let nazaj:

V Podčetrtku odprli novo enoto Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah (foto in video)