Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V nedeljo so jih zapeljali k maši za starejše, v ponedeljek pa so se povzpeli proti nebu (foto)


Aktivno preživljanje jeseni življenja je očitno del vsakdanje ponudbe Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah, vsaj sklepajoč po dokumentiranju utripa v domu na Facebooku.

Tudi zadnji dnevi so za varovance zelo aktivni. V nedeljo so jih člani župnijske Karitas pospremili, oziroma popeljali nekaj sto metrov daleč od Doma do župnijske cerkve Marije Vnebozete. S tem so jim omogočili udeležbo pri sveti maši.

Oziroma, kot so zapisali na FB strani Doma:

“Včerajšnja nedelja je bila spet posebna. Enkrat letno v mesecu oktobru se v šmarski cerkvi daruje »maša za starejše«. Člani Karitas Šmarje so nudili prostovoljno pomoč našim stanovalcem, da so se lahko maše udeležili. Po maši je sledila pogostitev in druženje …. Vse skupaj je izredno dragoceno, kajti ohranjajo in krepijo se vezi med ljudmi v lokalni skupnosti ….. Hvala vsem, ki so zaslužni za ta lep dogodek!”

Foto: Janez Bračk, župnijska Karitas
V ponedeljek pa na stolp Kristal

Če je bila nedelja, kot je pri kristjanih že dobrih 2.000 let, posvečena Bogu, pa so vitalni starostniki šmarskega Doma upokojencev v ponedeljek obiskali sosednjo občino. Natančneje, tamkajšnjo atrakcijo, na kateri je vse kristalno jasno – stolp Kristal.

“Navdušeni bomo še dolgo razpravljali, kako je bilo…. druga runda stanovalcev se že veseli jutrišnjega obiska enake destinacije,” so ob tem veselo zapisali na Facebooku.

In tako so zapisali po torkovem obisku druge skupine: “Stolp Kristal v Rogaški nam je bil zelo privlačen že na slikah, prepričali smo se, da je v živo res impozanten. Pogled na s soncem obsijano pokrajino je bil prav tako čudovit in veseli smo, da smo lahko to doživeli.”

Zadovoljstvo žari tudi iz njihovih obrazov, ujetih v fotografiji:

Vir foto: FB profil Doma upokojencev Celje