Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Šmarski dom starejših se pridružuje šentjurskemu pri prepovedi obiskov


Zaradi bistvenega poslabšanja epidemiološke slike v Celjski regiji so se v šmarskem domu upokojencev odločili za ponovno prepoved obiskov, zaenkrat za en teden. Izjeme ostajajo obiski stanovalcev, pri katerih bi prišlo do bistvenega poslabšanja zdravstvenega stanja.

Prepoved obiskov do nadaljnjega sicer velja že tudi v domu ostarelih v Šentjurju, medtem ko svojci lahko, pod strogimi pogoji, še obiščejo oskrbovance Pegazovega doma v Rogaški Slatini.

Kot je na FB strani šmarskega doma upokojencev zapisala direktorica Gordana Drimel, se je v zadnjih dneh bistveno poslabšala tudi epidemiološka slika v Celjski regiji, od koder prihaja večina stanovalcev in svojcev njihovega Doma. Zato se na podlagi tega odločajo za začasno prepoved obiskov, zaenkrat za obdobje 1 tedna.

A obiski bodo še naprej pod posebnimi protokoli omogočeni pri osebah, kjer je prišlo do bistvenega poslabšanja zdravstvenega stanja.
Na podlagi razvoja števila okužb v Sloveniji bodo naslednji ponedeljek podali nova navodila.

Domova v Šmarju in Šentjurju je pred dnevi ponovno obiskal minister za delo, družino in socialne zadeve Janez Cigler Kralj, ki si je ob sestankih z županoma in vodstvom doma vzel čas tudi za pogovor in druženje z zaposlenimi in varovanci domov. (foto: FB stran Doma starejših Šentjur

O vseh spremembah bodo svojce obveščali telefonsko (oddelčna sestra ali zdravnik) in splošne informacije objavljali na spletni in Facebook strani Doma upokojencev Šmarje pri Jelšah. Prav tako so vsak dan dosegljivi za vaša vprašanja na ustaljenih telefonskih številkah. Dnevno pa bodo komunikacijo s stanovalci omogočali preko Viber aplikacije.

Drimlova dodaja še navodila glede prinašanja osebnih predmetov in priboljškov. Ti naj bodo kolikor je mogoče v originalni embalaži, da jih lahko razkužijo, prosijo tudi, da je sadje oprano. Prinašati ni potrebno velikih količin, stanovalcem so dnevno na razpolago različni napitki, sadje in drugi priboljški. V kolikor stanovalec potrebuje kaj specifičnega bodo za navedeno poskušali poskrbeti tudi z nabavo iz trgovine.

Virus zaenkrat potrjeno prisoten v občini Šentjur

Na območju osmih občin Kozjanskega in Obsotelja so trenutno s koronavirusom potrjeno okuženi štirje občani Šentjurja. Več okužb pa je v Celju in okoliških občinah. V Domu ostarelih Šentjur tako popolna prepoved obiskov do preklica velja že od nedelje, 5. julija.

Pod kakšnimi pogoji lahko obiščete svojce v Pegazovem domu v Rogaški Slatini, preberite na njihovi FB strani.

R. Č.
Naslovna fotografija: z obiska ministra za delo Ciglerja Kralja v šmarskem domu upokojencev (foto: FB Dom upokojencev Šmarje)