Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

V Rogatcu mladi umetniki v lesu in barvah oživljajo lokalno zgodovino (foto, video)


V sklopu občinskega praznika Občine Rogatec v petek in soboto v Rogatcu poteka mednarodna kiparsko-slikarska kolonija Zgodbe Rogatca: Odsev zgodovine v lesu in barvah. Na njej umetniki oživljajo zgodbe preteklosti v lesu in barvah.

Potekata tako otroška slikarska kolonija v muzeju na prostem Rogatec, kot slikarska kolonija za odrasle pod šotorom pri Gasilskem domu Rogatec. Med slikarji sodelujejo Marijan Gregorc, Alojz Krevh in Stanislav Brodnik – Cico s Prevalj in Branko Gajšt iz Majšperka. Ogled kolonije mogoče še danes – v soboto med 15. in 18. uro.

V Muzeju na prostem so učenci Osnovne šole Rogatec in Šolskega centra Rogaška Slatina ustvarjali umetnine pod vodstvom mentorice Nataše Novak, profesorice likovne kolonije.

Vir foto: FB profil Rogatec.si
Sodlujoči mladi slikarji: Naja Kunštek, Lea Fištrek, Karla Artič Franković, Tia Vodušek, Melania Lužar, Teo Tepeš, Asio M Kores, Sinanudin Malkoč, Hana Rebernik, Timon Lužar, Zala Šinkić

Ob zaključku v petek sta župan Martin Mikolič in podžupanja Brigita Vodušek podelila priznanja vsem sodelujočim.

Vir foto: FB profil Rogatec.si

Zaključna predstavitev del bo danes, 7. septembra 2024 ob 19.00 uri v prireditvenem šotoru ob Grajski pristavi. Tam bo potekala tudi veselica z Ansamblom aplavz, pred tem pa še slavnostna seja Občine Rogatec ob občinskem prazniku. Fotoreportažo z obeh dogodkov si boste lahko ogledali tudi na Kozjansko.info.

Poglejte še:

Rogatec dobiva bliskovito hiter internet: zaključena izgradnja hitrega optičnega omrežja