Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Končana že deseta slikarska kolonija Zibika – Tinsko (foto in video)


slikarska_kolonija_zibika_2015_1Včeraj se je na Tinskem končala že 10. likovna kolonija Zibika – Tinsko, katere korenine segajo desetletje nazaj, ko je slikar in vodja kolonije Janko Orač v svojo hišo na Tinskem povabil prijatelje umetnike. Slednje je pomenilo mejnik, saj se vse od takrat, vsako leto v prvi polovici junija (letos je kolonija potekala od 3. do 7. junija), dogajanje v Zibiki in na Tinskem osredotoči na slikanje.

Tudi letos so dogodek, ki poteka v okviru praznovanja občine Šmarje pri Jelšah, ki je tudi pokrovitelj kolonije, organizirali člani KD Zibika in slikar Janko Orač. Za kulturni program so na zaključku, ki je potekal v soboto, 6. junija, poskrbeli člani Kulturnega društva Zibika), da pa ustvarjalci niso bili ne lačni ne žejni, pa so poskrbeli domačini.

slikarska_kolonija_zibika_2015_2

Umetnike, ki prihajajo v te kraje, vedno znova prevzame in navdihuje podeželsko okolje, zaznamovano z romarskima cerkvama na vrhu hriba. Letos se je kolonije udeležilo 10 posameznikov: Nevenka Arbanas (Zagreb, častna gostja), Darko Slavec (Ljubljana, častni gost), slikarji Rajko Čuber (Brestanica), Željko Mucko (Koprivnica), Zoran Ogrinc (Slovenj Gradec), Polona Petek (Maribor), Boris Zaplatil (Ljubljana), Nina Zuljan (Šempeter pri Gorici), Janko Orač (vodja kolonije) in strokovna sodelavka kolonije Anamarija Stibilj Šajn.

slikarska_kolonija_zibika_2015_3

V desetletju likovnih kolonij na Tinskem je nastalo veliko število del, ki so bila sproti predstavljena ob vsakokratnem zaključku kolonije v Anini cerkvi na Tinskem. Tam so se tudi letos predstavili ustvarjalci, dogodek so obogatili s kulturnim programom. Vsa likovna dela so bila in še nekaj časa bodo na ogled na priložnostni razstavi v hiši Janka Orača. Jeseni pa se bo kolonija predstavila z razstavo v Kulturnem domu v Šmarju pri Jelšah.

Pred kamero smo povabili Janka Orača, ki nam je zaupal nekatere podrobnosti v zvezi z letošnjo jubilejno kolonijo in načrte za prihodnost.

eH

S KOZJANSKO.INFO NA VIKEND KOSILO V GOSTILNO ŠTORMAN PO POLOVIČNI CENI

Ker zaupajo v kvaliteto svojih gostinskih storitev, so v Gostišču Štorman Šmarje obiskovalcem Kozjansko.info namenili 28 kosil, za katere boste odšteli le polovico cene.
Namesto 10,50 € boste za vikend kosilo v gostišču Štorman odšteli le 5,25 €!

Pol cenejše kosilo v Gostilni Štorman Šmarje naročite tukaj:

storman-kosila-naslovna-klik