Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pol leta po zaprtju Mercatorjeve trgovine v Rogatcu odprtja še ni na vidiku


Že šest mesecev je minilo od zaprtja trgovine Mercator v Rogatcu, ponovnega odprtja pa še ni na vidiku. Ker so Rogatčani s tem ostali brez enega izmed dveh trgovcev v kraju, marsikoga zanima, kdaj se bo trgovina ponovno odprla.

Mercator se skupaj z nekaterimi drugimi ponudniki nahaja v poškodovanem objektu. Preverili smo, kako napreduje obnova in kdaj se bi lahko trgovina ponovno odprla.

S prvim marcem se je trgovina Mercator v Rogatcu zaprla zaradi načete strehe, ki pušča in onemogoča nadaljnje obratovanje trgovine. Ta je poškodovana samo na območju trgovine, vendar pa je kot rešitev problema mogoča samo sanacija strehe celotnega objekta. Zaradi zaprtja pa tam 10 zaposlenih službe ni izgubilo. Te so namreč prerazporedili na delovna mesta po njihovih trgovinah v okolici.

Ob naših poizvedovanjih v času zaprtja Trgovine so iz Mercatorja prihajali neuradni signali o proaktivnem pristopu k reševanju zadeve ter da interes po ponovnem odprtju trgovine obstaja. Zdaj se vse bolj zdi, da so bili to lažni upi.

Ker po šestih mesecih nedelovanja trgovina še ni odprta, smo preverili, kako blizu je ponovno odprtje. Občina sicer ni deležnik, ampak ker je bil od začetka angažiran v zadevi, smo se obrnili na župana Občine Rogatec, Martina Mikoliča. Ta nam je zaupal, da je projekt sanacije že pripravljen, sedaj pa je potrebno izbrati izvajalca. Dodal je, da je neprestano v kontaktu s pristojnimi iz podjetja Mercator d.o.o., vendar mu še niso posredovali konkretnih odločitev o obnovi. Po njegovih besedah so vsa ostala podjetja, ki poslujejo v objektu, pripravljena pristopiti k sanaciji.

Obvestilo o zaprtju, ki je kupce na vratih trgovine pričakalo marca; foto: Kozjansko.info
Mercator molči, neuradno pa odprtja še ni na vidiku

Višina investicije naj bi po nekaterih ocenah znašala okoli 100.000 evrov. Za več informacij smo se obrnili tudi na podjetje Mercator d.o.o., oz koder nam do objave članka še niso odgovorili. Smo pa neuradno uspeli izvedeti, da zaenkrat aktivnosti, da bi enoto Rogatec ponovno odprli, še ne potekajo.

S tem trgovec v lasti hrvaške Fortanove s poslovanjem v Rogatcu verjetno še ne bo kmalu začel, brez dvoma pa to za podjetje Jagros pomeni znatno povečanje prometa, saj je sedaj edini trgovec v kraju.

Kot je zapisano na spletnem portalu Ebonitete, je podjetje Mercator d.o.o. v letu 2023 ustvarilo 1,3 milijarde evrov prometa in 46 milijonov evrov izgube. Zaposlovalo je dobrih 7.000 ljudi, kateri so prejemali povprečno bruto plačo v višini 1.659 evrov.

Poglejte še:

Veselica ob občinskem prazniku v Rogatcu športno in umetniško obarvana (foto, video)