Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

To je razlog za zaprtje trgovine Mercator v Rogatcu


Pred dnevi je Rogatčane vznemirila vest, objavljena na vratih ene od dveh živilskih trgovin v Rogatcu. Pisalo je, da bo prodajalna od petka, 1. marca, do nadaljnjega zaprta.

Preverili smo, zakaj je tako in sproti ugotovili, da prihodnost Mercatorja v Rogatcu še ni zapečatena.

Glede na odziv na družabnih omrežjih je novica o zaprtju Mercatorja krajane Rogatca precej vznemirila. Na temo zaprtja se je v Facebook skupini “Rogatec. Naš kraj.” razpisalo precej Rogatčanov. Večinoma zaprtje obžalujejo in so nad njim razočarani, so se pa strinjali, da je prodajalna potrebna adaptacije.

Foto: Kozjansko.info

In prav težave z objektom so po naših virih botrovale zaprtju trgovine. Uradnih informacij nam sicer z Mercatorja d.o.o. ob našem poizvedovanju niso posredovali. Smo pa uspeli neuradno izvedeti, da zaprtju botruje načeta streha, ki pušča in onemogoča nadaljnje obratovanje trgovine. Streha na celotnem objektu je potrebna obnove, oziroma menjave, težava pa je, da se mora glede tega dogovoriti šest lastnikov objekta. Ob Mercatorju namreč v objektu posluje tudi Pošta Slovenije, pa Kmetijska zadruga Šmarje pri Jelšah ter še en lokal, dva lokala pa obratujeta občasno.

Streha sicer pušča predvsem na delu, kjer je trgovina, rešitev problema pa je lahko le celostna, torej sanacija strehe v celoti, zato morda drugi lastniki problema ne zaznavajo tako neposredno kot ravno Mercator.

V tem veletrgovcu bodo tako po naših informacijah iskali dogovor med lastniki, kako speljati potrebne aktivnosti in zapreti finančno konstrukcijo, ki ne bi smela biti prevelika, po nekaterih ocenah okoli 150 tisoč evrov. V iskanje sinergij in skupnega dogovora pa se bo, kot smo izvedeli, angažiral tudi župan Martin Mikolič, ki si želi, da bi se zadeva realizirala in trgovina ponovno odprla.

Kdaj bo to, je težko predvideti, ampak iz krogov Mercatorja je slišati, da interes po prisotnosti v Rogatcu še ostaja. Prodajalna bi naj namreč poslovala z zadovoljivim prometom in tržna računica naj ne bi bila razlog zaprtja.

Na to nakazuje tudi dejstvo, da deset zaposlenih v Mercatorjevi trgovini službe ni izgubilo, temveč so jih prerazporedili na delovna mesta po njihovih okoliških trgovinah. Med njimi sta sicer po naših informacijah samo dva občana Rogatca.

Kdaj bo Mercator v Rogatcu ponovno odprl vrata, je odvisno predvsem od časovnice sanacije strehe (foto: Kozjansko.info)

Nejevolja med ljudmi ob dejstvu, da se jim izbira krči na zgolj enega trgovca, je razumljiva, saj konkurenca vedno zahteva stremenje k višjem nivoju storitve. Najbrž se zaprtja trgovine po tihem veseli zgolj preostali trgovec v kraju, Jagros, kateremu se bo lokalni promet nedvomno povečal.

Mercator je sicer v lasti hrvaške Fortanove, ki je konec leta pod svoje okrilje (pre)vzela tudi drugega nekdaj slovenskega trgovca, Tuš.