Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Tako so se gimnazijci slatinske in celjskih gimnazij odrezali na splošni maturi 2024


Po poklicni maturi so svoja srednješolska spričevala in rezultate splošne mature danes prejeli še gimnazijci. Kako so se ti odrezali na celjskih in okoliških gimnazijah, preverite v nadaljevanju.

V Sloveniji je splošno maturo letos upravljalo 5.674 gimnazijcev. Od 34 možnih točk so jih v povprečju dosegli 20,6. Šest odstotkov, oziroma 332 dijakov, je postalo zlatih maturantov, 0,5 odstotka dijakov pa je doseglo vse točke in s tem prejelo naziv diamantni maturant.

Rezultati splošne mature na slatinski gimnaziji

Na Šolskem centru Rogaška Slatina je splošno maturo opravljalo 15 dijakov. Prav vsi so maturo uspešno opravili. K splošni maturi pristopilo še 6 kandidatov, ki so opravljali 5. predmet. Tudi oni so, razen ene zunanje kandidatke, izpit uspešno opravili. Brest Lenarčič je prejel naziv zlati maturant.

Brest Lenarčič; foto: ŠCRS

Brest pa se ni odlično odrezal le na maturi. Blestel je namreč tudi na mnogih drugih področjih. Skozi vsa 4 leta šolanja se je udeleževal različnih državnih in mednarodnih tekmovanj. Tam je prejel mnoga zlata priznanja in visoke uvrstitve. Julija bo barve Slovenije zastopal na 21. Mednarodni lingvistični olimpijadi v Braziliji, septembra pa na 36. Mednarodni olimpijadi iz informatike v Egiptu.

Ela Novak, naj dijakinja šole, pri sprejemanju svojega maturitetnega spričevala.; foto: ŠCRS
TUKAJ si preberite, kako so se dijaki kozjanskih in celjskih srednjih šol letos odrezali na poklicni maturi.
Rezultati splošne mature na celjskih gimnazijah

Na I. gimnaziji v Celju je letos splošno maturo opravljalo 182 kandidatov. Vsi so svoj zrelostni izpit opravili, šola pa je s tem dosegla 100-dstotni uspeh. Maturantje so v povprečju dosegli 22,6 točk. Kar 20 dijakov je postalo zlatih maturantov, Veronika Starič pa zbrala vseh 34 točk in postala diamantna maturantka.

Zlati maturantje so Manca Ernst, Lamija Berisalić, Aljaž Bratušek, Nino Kolander, Sara Zorko, Ela Leskovšek Čomič, Inja Rampre, Martin Jager, Eva Založnik, Neža Žalec, Živa Šalej, Nina Ellen Blake, Lucija Povše, Špela Žičkar, Žiga Žnidaršič Pušnik, Petar Ničić, Lovro Seljak, Lina Lukman in Manca Čepin.

Maturantje I. gimnazije v Celju; vir foto: FB/I. gimazija v Celju

Na Gimnaziji Lava so k splošni maturi pristopil 104 dijaki, od teg 85 vsplošni gimnaziji in 19 v tehniški gimnaziji. Maturo sta opravila 102 dijaka, tako da beležijo 98,1-odstotni uspeh, pri čemer je tehniška gimnazija dosegla 100-odstotni uspeh. Na šoli imajo letos štiri zlate maturante, in sicer Jakoba Florjanca, Toma Zamernika, Luko Cvetiča ter Zalo Gorjak.

Gimnazijci Gimnazije Lava; foto: Luka Rojnik

Na Gimnaziji Celje – Center se je splošne mature udeležilo 138 dijakov. Uspešnih je bilo 135, torej 98 odstotkov. Trinajst je bilo zlatih maturantov, Ela Velepec in Neža Mikic pa sta dosegli vse točke in s tem postali diamantni maturantki.

Na ekonomski gimnaziji Ekonomske šole Celje je spošno maturo opravljalo 26 kandidatov. Uspešnih je bilo 21, kar predstavlja 81-odstotni uspeh. Maturantje so dosegli povprečno število 18,7 točk.

Letošnji maturantje programa ekonomska gimnazija; foto: Ekonomska šola Celje

 

Poglejte še:

Tako so se letos srednješolci Kozjanskega in Obsotelja odrezali na poklicni maturi