Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

To so prejemniki občinskih priznanj in plaket Občine Dobje


Minulo nedeljo so v dvorani Kulturnega doma Dobje na slavnostni seji ob občinskem prazniku podelili priznanja in plakete zaslužnim občanom za njihov doprinos v okolju, kjer delujejo.

Zlato plaketo občine Dobje je prejela Natalija Plemenitaš Fuchs. V vlogi vodje Uprave za zaščito in reševanje Celje je odigrala pomembno vlogo pri ukrepanju ob hudih poplavah na območju Savinjske doline avgusta lani. “Za požrtvovalnost in izjemne zasluge med poplavami 2023″ je tudi uradna obrazložitev plakete za Fuchsovo. Na naši lestvici 50 najvplivnajših Kozjanskega in Obsotelja za leto 2023 ste lahko med drugim izvedeli, da Fuchsova ni več na mestu vodje izpostave, temveč je postala inšpektorica svetnica v Inšpektoratu RS za varstvo pred naravnimi in drugimi nesrečami.

Zlato plaketo je prejel tudi otroški pevski zbor OŠ Dobje pod vodstvom Reneje Sare Centrih, in sicer za izjemne dosežke na glasbenem področju. Otroški šolski pevski zbor je tudi prepeval na prireditvi.

Vir foto: FB profil OŠ Dobje

Trije njihovi vrstniki, prav tako učenci OŠ Dobje, so prejeli priznanje župana za izjemne dosežke na učnem, oz. športnem področju. Izjemni učenki sta bili Klara Jeran in Manca Kovačič, Nik Obrez pa je očitno nadarjen športnik (taekwondoist).

Podelitev priznanj župana učencem OŠ Dobje (vir foto: FB proil OŠ Dobje)

 

Župan Dobja Franc Leskovšek je podelil še priznanji Občine Dobje in sicer Albini Karmuzel iz občinske Zveze prijateljev mladine Šentjur pri Celju za nesebično pomoč na humanitarnem področju, ter Vladimirju Robiču za uspešno vodenje Medobčinskega odbora delovnih invalidov občin Šentjur in Dobje ter skupine harmonikarjev Kulturnega društva Dobje.

Za kulturno-glasbeni program na slavnostni prireditvi so poskrbeli učenci OŠ Dobje in novonastala vokalna skupina Vokalija.

Takole so zapeli:

Ste vedeli?

– Občina Dobje je bila ustanovljena leta 1998 z odcepitvijo od takratne skupne Občine Šentjur pri Celju.

– Površina občine je 18 km in se po tem se med slovenskimi občinami uvršča na 201. mesto, po številu prebivalcev, teh je okoli 950, pa se uvršča na 206. mesto med 212 slovenskimi občinami

– Kot smo pisali v članku o prebivalstvu občin Kozjanskega in Obsotelja, ima Občina Dobje najmlajšo povprečno starost prebivalstva med osmimi občinami KiO in sicer 42,2 leta. Državno povprečje je 43,9.