Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Minimaturanti Kozjega zavzeli pisarno županje (foto, video)


Vrtčevsko leto se približuje koncu in z njim se od najbolj brezskrbnih otroških dni poslavlja nova generacija otrok iz vrtca Zmajček Kozje.

Preden pa se dokončno podajo osnovnošolskim izzivom naproti, pa so danes obiskali županjo Občine Kozje, Milenco Krajnc.

V pisarni županje so zapeli pesmico, se zavrteli na županjinem vrtljivem stolu in se posladkali s sladkarijami, ki so jim jih ponudile županove sodelavke. Vzdušje so še posebej popestrili balončki, ki so si jih napihnili kar sami.

Županji so nato zapeli tisto dobro znano o metuljčku Cekinčku …

Otroci so naše bogastvo, a v občini Kozje vse redkejša “dobrina”

Naši najmlajši so velik zaklad, še posebej dragoceni pa so za ta odročen konec Kozjanskega, ki se zaradi svoje odmaknjene lege, propada lokalne industrije po prehodu v samostojnost in posledičnega odseljevanja srečuje s staranjem prebivalstva in padanjem števila najmlajših prebivalcev.

Kot smo pred dnevi pisali v članku o starostni strukturi prebivalstva na območju občin Kozjanskega in Obsotelja, ima ravno Občina Kozje v povprečju najstarejše prebivalstvo, in sicer njihova povprečna starost znaša 45,4 leta. Slovensko povprečje je 43,9 let in že to je eno izmed najvišjih na svetu.

In čeprav prebivalstvo širšega območja Kozjanskega in Obsotelja narašča, v treh občinah upada; ena izmed njih je tudi občina Kozje.

V občini Kozje je leta 2008 živelo 152 otrok v starosti od 0 do 4 leta. Konec leta 2023 je le-teh bilo zgolj še 137.

Mini maturanti vrtca Zmajček Kozje 2023/2024 (vir foto: FB profil Občine Kozje)

Preberite še:

Število prebivalcev Kozjanskega in Obsotelja narašča, a predvsem na račun priseljevanja tujcev