Prosta delovna mesta Klikni tukaj za aktualne zaposlitvene oglase

Pred odhodom v Pariz olimpijska bakla potovala po občinah Kozjanskega in Obsotelja


Svet športa že odšteva dneve do poletnih olimpijskih iger v Parizu, kjer se bo v 329 disciplinah pomerilo 10.500 športnikov iz celotnega sveta. Na največjem svetovnem športnem dogodku bo nastopilo tudi med 80 in 100 slovenskih športnikov. Pomerili se bodo v 15 panogah.

Še pred začetkom iger se je slovenska olimpijska bakla odpravila na tromesečno pot po vseh občinah Slovenije. V preteklih dneh je obiskala tudi šest občin Kozjanskega in Obsotelja. Utrinke s sprejemov bakle si oglejte v nadaljevanju.

Najprej se je v soboto ustavila v Rogatcu, kjer je vse prisotne nagovoril župan občine Martin Mikolič, nato pa je sledil tek z baklo. V njem sta sodelovali Urška Žolnir Jugovar in Jasmina Zbil, z njima pa so tekli predstavniki Tenis kluba, NK Mons Claudius, KK Strmol, Društva ročnih možnaristov in športnega streljanja, Ribiškega društva, Futsal kluba Dobovec, ŠD OŠ Rogatec in K. Simonfit. Za konec je baklo prevzel župan in jo vrnil Urški ter Jasmimi, ki sta z njo odtekli zadnji del poti.

Čez nekaj ur se je bakla ustavila na Evropski ploščadi v Rogaški Slatini. Obiskovalce sta najprej pozdravila župan občine Branko Kidrič in olimpijska prvakinja Urška Žolnir Jugovar. Sledil je tek z baklo po kraju. Z njo so tekli predstavniki nogometnega in košarkarskega kluba, boksarji, karateisti, planinci in paralimpijci. Z baklo so se povzpeli tudi na nedavno odprt stolp Kristal, ki je z več kot 100 metri višine najvišja stavba v državi.

Sredi junija se bo bakla odpravila še v Šmarje pri Jelšah in Bistrico ob Sotli. Natančne datume preverite tukaj.
V ponedeljek obiskala še tri občine Kozjanskega in Obsotelja

Bakla je svojo pot nadaljevala v ponedeljek, ko se je najprej odpravila v Podčetrtek. Tam jo je poleg župana pričakalo več kot 500 ostalih obiskovalcev, večinoma vrtčevskih in osnovnošolskih otrok. Z županom je prisotne nagovorila olimpijka Anja Valant Velepec. Prvi nosilec bakle je bil z vrtčevskimi otroci prav župan, nato pa so jo po progi tamkajšnjega stadiona ponesli še drugi otroci. Ob lepem vremenu, ki je še dodatno pripomoglo k dobrem vzdušju, so se otroci in drugi prisotni zraven bakle lahko še fotografirali.

Pot je baklo vodila v sosednjo občino Kozje, kjer jo je s skoraj tristotimi obiskovalci sprejela županja Milenca Kranjc. Kot v Podčetrtku, je tudi tukaj mlade nagovorila Anja Valant Velepec, ki je na olimpijskih igrah leta 2000 tekmovala v troskoku. Med tekom so baklo po stezi ponesli učenci osnovne šole Lesično in Kozje, odbojkarji ter člani badmintonske ekipe in karate kluba Kozjansko in Obsotelje, prav tako pa sta jo prejela košarkarja Sandi Čebular in Žan Luc Štancar, nogometaš Nick Perc, smučar Rene Bračun. Baklo pa je pričakal tudi zmajček, ki predstavlja maskoto Kozjega.

Ponedeljkovo potovanje je bakla zaključila v Šentjurju. Več kot 200 obiskovalcev, ki so se zbrali v športnem parku, sta pozdravila župan Marko Diaci in olimpijec Luka Žvižej. Poleg župana in Žvižeja so z baklo tekli še otroči šentjurskega vrtca in osnovnih šol, paralimpijec Henrik Plank, udeleženka olimpijade gluhih Sabina Hmelina, ter mnogi mladi šentjurski šporniki in športnice športnih klubov in društev.

Naslednji dan je bakla odšla še v Dobje, kjer sta obiskovalce najprej nagovorila župan Franc Leskovšek in deskar Rok Marguč. Sledil je tek z baklo, kjer je sodelovalo 18 nosilcev, ki so zastopali barve vsakega razreda šole.

Vir foto: Olimpijski komite Slovenije

Pivo Haler: popolna osvežitev za vaš poletni piknik in vsakdan